Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos patruliai ties Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimu aptiko į Lietuvą vedančius šviežius kelių asmenų pėdsakus. Nustatyta, kad pažeidėjai iš Baltarusijos ėjo per užšalusį Tausiūnų tvenkinį, praneša VSAT.

Sniege likę pažeidėjų pėdsakai buvo ryškūs, todėl VSAT patruliams nebuvo sudėtinga jais maždaug kilometrą sekti į Lietuvos gilumą. Taip pasieniečiai priėjo Tausiūnų pagrindinės mokyklos teritoriją. Pėdsakai privedė prie mokyklos lauko tualeto. Paaiškėjo, kad kontrabandos nešikai į tupyklą sukrovė aštuonias dėžes cigarečių. Gamyklinės rūkalų pakuotės buvo įvyniotos į baltą polietileno plėvelę.

Iš viso rasti 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Manoma, kad rūkalus kilometrą vilkę kontrabandininkai vėliau juos iš tualeto ketino paimti atvykę automobiliu.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Rūkalų krovinys saugomas minėtame VSAT padalinyje.