Lietuvio teigimu, jis tik gynėsi, tačiau CCTV stebėjimo kamerų vaizdo įrašuose matoma, kaip naktį Barnstaple mieste kilusiose muštynėse lietuvis pargriauna ir spardo L. Williams’ą. Pasak prisiekusiųjų, pirmojo smūgio metu L. Williams’o rankos buvo kišenėse.

Lietuvis muštynes sukėlė praėjusių metų spalio 5 d. Barnstaple mieste. CCTV stebėjimo kameros užfiksavo kaip 2 val. ryto lietuvis susitiko su L. Williams‘u ir dviem jo draugais autobusų stotelėje, kur ir kilo muštynės.

40 m. V. Cikanui skirta 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas 18 mėnesių, 500 svarų bauda, kurią privalės sumokėti nukentėjusiajam ir 150 valandų nemokamų viešųjų darbų.

Teisme buvo įvertintas faktas, jog apgirtęs lietuvis galėjo kelis kartus pasitraukti iš kovos, tačiau ir toliau elgėsi agresyviai bei spardė jau ant žemės gulintį britą.

Pasak lietuvio, muštynės kilo, nes trys britai šaukė jam, jog jis yra „purvinas imigrantas“ (angl. filthy immigrant) ir jis buvo priverstas smogti pirmas. Lietuvis neva bijojęs dėl savo gyvybės, nes 2010 m. jį klaidingai palaikė lenku ir sumušė 15 futbolo sirgalių. Lietuvis teigė, jog pamatęs tris šūkalojančius britus jis išsigando ir pagalvojo, jog jie netrukus puls. Be to, Barnstaple kilusiose muštynėse nukentėjo ir pats lietuvis – jam buvo praskelta galva ir suknežinta nosis.