Incidentas įvyko šviesoforo reguliuojamoje Minijos ir Varnėnų gatvių sankryžoje, kai automobilio BMW vairuotojas Donatas G., gim. 1982 m., atvažiavęs Agluonos gatve, kirto plačią sankryžą ir jos gale, ties Varnėnų gatvės pradžia, susidūrė su iš dešinės pusės atvažiavusiu motociklu „Yamaha“, kurį vairavo Tomas Dž., gim. 1979 m.

Po susidūrimo su motociklu BMW pakeitė važiavimo kryptį, už keliasdešimties metrų perskrido žaliąja juostą, šaligatvį ir trenkėsi į aikštelėje stovintį automobilį „Volvo V40“. Pastarasis dar buvo apsuktas ir įstumtas į šalia stovintį automobilį „Toyota Carina“, o BMW sustojo dar už keliolikos metrų nuo sustumtų mašinų.

Motociklininkas buvo skubiai išvežtas į ligoninę. Traumuotos jo kojos. Jis buvo sąmoningas. Tomas Dž. paguldytas į reanimacijos skyrių, jam diagnozuotas atviras blauzdikaulio lūžis ir politrauma.

Liudininkai teigė, kad BMW vairuotojas net neslėpė, jog į sankryžą įvažiavo jau degant draudžiamam šviesoforo signalui. Dar ir paspaudė greičio pedalą, kad spėtų pravažiuoti sankryžą. Tuo metu motociklininkas irgi „šovė“ iš vietos Minijos gatvėje, kai lengvieji automobiliai tik ruošėsi pradėti judėti, užsidegus žaliam šviesoforo signalui.

Įvykį tiria Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai. Transporto priemonės išvežtos į policijos saugomą automobilių stovėjimo aikštelę. Beje, ten atsidūrė ir automobilis „Volvo“, mat per avariją išdužo jo langai, o savininko rasti nepavyko. Pareigūnai jo nepaliko be priežiūros ir išvežė į aikštelę.