Degių medžiagų likučių ieškojo Lietuvos teismo ekspertizės centro specialistai.

„Jau yra gautos galutinės tyrėjų išvados. Rasta degaus skysčio pėdsakų“, – pirmadienį portalui diena.lt patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas žiniasklaidai Kęstutis Kasciukevičius.

Įvardinti tikslaus fakto, jog buvo tyčinis padegimas, K. Kasciukevičius nesiryžo, tačiau akivaizdu, kad restoranas supleškėjo kažkam padedant. Policijos atstovo teigimu, įtarimai dėl galimo padegimo dar niekam nėra pareikšti.

Gaisro bylą iš Kaišiadorių kriminalistų perėmę Kauno pareigūnai taip pat buvo nekalbūs.

„Gaisravietėje rasta naftos produktų“, – trumpai atsakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Edgaras Mažeika, atsisakęs komentuoti ar patvirtinti prielaidą, jog „Bajorkiemis“ buvo padegtas tyčia.

Kauno apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba paprastai tiria sunkius, sudėtingus ir iš anksto planuojamus nusikaltimus.

Portalas diena.lt jau rašė, kad netoli Kauno įsikūrusio restorano „Bajorkiemis“ pagrindinis pastatas visiškai supleškėjo lapkričio 29-osios naktį. Restorano komplekso, kurį sudarė 8 statiniai, vertė yra 5,7 mln. litų.

Praėjusį pavasarį Kauno apygardos teismas paliko galioti ankstesnį žemesnės instancijos teismo sprendimą nugriauti daugumą statinių, nes jie pastatyti Kauno regioninio parko teritorijoje be reikiamų leidimų.

Teismas paliko galimybę per metus įteisinti pagrindinį pastatą, kuris kaip tik ir sudegė. Dėl restorano pastatų bankroto administratorius dar bandė kovoti Aukščiausiajame Teisme.

Dar viena byla, susijusi su „Bajorkiemiu“, taip pat buvo nagrinėjama Aukščiausiajame teisme. Bankroto administratorius bandė atsikovoti iš banko DNB restorano pastatus, kurie yra įkeisti už buvusio restorano savininko Gintauto Rimeikos paimtas paskolas. Gaisras kilo kaip tik prieš Aukščiausiojo Teismo sprendimo paskelbimą.

Pastato statiniai, teismo sprendimu, liko įkeisti bankui. Dar neaišku, ar jam pavyks gauti draudimo išmoką – 4 mln. litų – už sudegusį pagrindinį pastatą. Mat jis taip ir nespėtas įteisinti.

Jei pasitvirtins tyčinio padegimo versija, gali kilti ginčų ir dėl apsaugos užtikrinimo, nes turtą saugojo samdyta apsaugos bendrovė.