Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismas A. Vertelką pripažino kaltu dėl neteisėto vos daugiau nei pusės gramo narkotinių medžiagų įgijimo bei laikymo ir skyrė jam už tai 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo pusantrų metų.

Nepaisant bausmės vykdymo atidėjimo, A. Vertelka pareiškė apskųsiąs nuosprendį.

Kardomąjį priemonę - suėmimą teismas pakeitė į rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir paleido teismo salėje. Nuteistasis įpareigotas nekeisti gyvenamosios vietos.

Atidėti bausmės vykdymą teismas nusprendė atsižvelgęs tai, kad A. Vertelka jau yra suimtas beveik keturis mėnesius, anksčiau neteistas, neturi galiojančių administracinių nuobaudų, turi mažametį vaiką, o ilgas buvimas laisvės atėmimo įtaigoje gali pakenkti jo socialiniams ryšiams.

Dėl trijų mažeikiškių - buvusio bendrovės "Mažeikių nafta" vadovo Gedimino Kiesaus, jo sūnaus ir vairuotojo - dingimo, jų laisvės atėmimo ir turto prievartavimo, pritrūkus įrodymų, A. Vertelkai kaltinimai nebuvo pareikšti.

Įtarus buvusio bendrovės "Mažeikių nafta" vadovo Gedimino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo pagrobimu, A. Vertelka buvo sulaikytas liepos 21 dieną Nidoje. Tuomet pas jį buvo rasta 0,645 gramo heroino.

A. Vertelkos byla dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo yra išskirta iš pagrindinės Kiesų bylos.

G. Kiesus, jo sūnus ir vairuotojas dingo liepos pradžioje. Po kelių dienų Vilniuje buvo rastas jų automobilis, tačiau vyrų jame nebuvo. Jų likimas nežinomas iki šiol.

Policija paskelbė keturių panevėžiečių - Audriaus Andriušaičio, Giedriaus Liubarto, Romualdo Čeponio ir Egidijaus Bučio paiešką, o prokuratūra priėmė nutarimus patraukti juos baudžiamojon atsakomybėn dėl Kiesų turto prievartavimo.