A. Ragauskas nuteistas už tai, kad 2006 metų gruodžio 13 dieną, stovėdamas pėsčiųjų perėjoje ir pamatęs, kad pradėjo važiuoti automobiliai, išbėgo į gatvę ir atsitrenkė į automobilį „Honda Accord“, po to automobilio vairuotojui pareiškė, kad susižalojo koją ir paprašė nuvežti į Santariškių ligoninę, o ten nuvykus iš vairuotojo pareikalavo 300 litų, kad apie įvykį nepraneštų kelių policijai. Vairuotojas šiuos pinigus sumokėjo, praneša Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas.

A. Ragauskas taip pat nuteistas už tai, kad pernai rugpjūčio 1 dieną, stovėdamas pėsčiųjų perėjoje V. Šopeno-Stoties-Sodų gatvių sankryžoje Vilniuje, ir pamatęs, kad pradėjo važiuoti automobiliai, išbėgo į gatvę ir atsitrenkė į automobilį „Renault 19“. Iš vairuotojo sukčius pareikalavo 400 litų, kad nepraneštų apie eismo įvykį policijai, tačiau vairuotojas sutiko sumokėti tik 250 litų.

O rugsėjį tas pats vairuotojas su žmona važiavo į Trakus. Bet dar Vilniuje, Lazdynuose pajuto smūgį į automobilį ir pamatė gulintį tą patį vyriškį. Išlipęs iš automobilio vairuotojas iš karto pažino kaltinamąjį, kuris pradėjo reikalauti 200 litų. Vairuotojas „sužalotojam“ pagrasino iškviesti policiją, tada „nukentėjusysis“ akimirksniu pasveiko, pašoko ir pabėgo.

A. Ragauskas taip pat nuteistas už du sukeltus analogiškus eismo įvykius praėjusių metų spalio 10 ir spalio 21 dienomis, kurių metu iš vairuotojų reikalavo pinigų, kad apie avariją nepraneštų policijai. Vienam vairuotojui atsisakius sumokėti 300 litų, A.R. pagrobė iš jo 1300 litų bei pabėgo.

Vienas nukentėjusiųjų paaiškino, kad praėjusių metų spalio 10 dieną vairuodamas automobilį pajuto smūgį į galines mašinos duris ir išlipęs pamatė kaltinamąjį A. Ragauską. Šis dejavo, kad jam esą skauda koją ir ranką, prašė nuvežti į ligoninę Lazdynuose ir už vaistus sumokėti 300 litų. Tuomet nukentėjusiajam kilo įtariamas, kad ši avarija gali būti imituota, jis nuvežė A. Ragauską į ligoninę, tačiau pinigų nedavė.

Vairuotojas matė, kaip ligoninės priimamajame šis vyras pateikė „Sodros“ pažymėjimą ir įsidėmėjo jo pavardę. Palikęs automobilį atokiau, vairuotojas pamatė, kad po kelių minučių tariamas sužeistasis išėjo iš ligoninės, paaiškino, kad ten didelė eilė ir kad jis ateis vėliau. Bet vairuotojas jį įsisodino į mašiną ir pasakė, kad nuveš į policiją.

Tuomet A. Ragauskas pačiupo 300 litų, gulėjusius automobilio salone, ištraukė iš vairuotojo kišenės 1 tūkst. litų ir iššoko iš mašinos. Apie šį įvykį vairuotojas pranešė policijai, kartu su pareigūnais ieškojo sukčiaus, tačiau jo nesurado. Grįžęs namo, vairuotojas internete perskaitė kelis straipsnius apie šio sukčiaus imituojamas avarijas.

Praėjusių metų rudenį policija išplatino šio sukčiaus nuotraukas ir paprašė nukentėjusiųjų kreiptis į teisėsaugos institucijas. Po šio kreipimosi atsiliepė vienas vairuotojas, kurį avarijų imituotojas buvo apgavęs 2006 metais.

Praėjusių metų pavasarį Tauragės rajono apylinkės teismas už avarijų imitavimą A.R. nuteisė 90 parų arešto bausme. 2008 metais už analogišką nusikalstamą veiką Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas jam buvo skyręs piniginę baudą.

Apklaustas teisiamajame posėdyje kaltinamsis savo kaltę dėl sukčiavimo pripažino, paaiškino, kad jam buvo reikalingi pinigai, todėl specialiai „lįsdavo po mašina“ ir reikalaudavo iš vairuotojų pinigų, kad nepraneštų į policiją. Kaltinamasis neigė, kad apiplėšė vieną nukentėjusįjį, pagrobdamas iš jo 1300 litų.

Draudikų žiniomis, seniau A. Ragauskas tyčia sukeldavo avarijas, kad gautų draudimo išmokas. Bet vėliau, netekęs vairuotojo pažymėjimo, pradėjo sukčiauti pėsčias.