Kovo 29 d. apie 20 val. Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Puorių kaime apvogtas gyvenamasis namas. Nors įsilaužus į namą, suveikė įrengta apsaugos sistema, vagims pavyko išnešti 2500 eurų vertės televizorių „Philips“. Apie vagystę pareigūnams pranešė Vilniuje gyvenantis namo savininkas.

Tai būtų eilinė istorija, jei ne faktas, kad televizorius iš šio namo buvo pavogtas jau antrą kartą.

Pareigūnai praneša, kad vasario 23 d. Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai jau buvo gavę tokį patį pranešimą, kad Puorių kaime apvogtas gyvenamasis namas, pavogtas televizorius. Tąkart į įvykio vietą atvykę pareigūnai apklausė namo savininką ir kaimynus. Televizorius buvo rastas miške, o vagys sulaikyti surengus pasalą. Pareigūnams įkliuvo trys jaunuoliai, vienas jų – nepilnametis. Visi jie buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Šįkart nustatyta, kad vagys į namo vidų įsibrovė per balkono duris. Kriminalinės policijos pareigūnai jau kitą dieną sulaikė vagis ir surado televizorių.

Turbūt, televizoriaus būta išties ypatingo, jei vienas iš ilgapirščių ryžosi vagystei antrąkart: įtariamasis galvojo, kad jei pirmąkart nepavyko, tai kitą – tikrai pavyks.

Abi vagystės išaiškintos, o televizorius surastas ir grąžintas nukentėjusiajam. Nepilnametis uždarytas į areštinę, jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.