Pagal mafijos stilių veikusi grupuotė buvo pagrobusi mažiausiai penkis žmones kartu su jų automobiliais. Vėliau pagrobtųjų šeimos nariai turėjo mokėti išmokas. Policijos pareigūnai mano, kad gauja galėjo įvykdyti daugiau nusikaltimų, tačiau dalis aukų iš baimės kol kas niekur nesikreipė.

Nusikaltėliai savo aukomis pasirinkdavo tautiečius, gyvenančius įvairiose Airijos vietose, kurie internete mėgindavo parduoti savo automobilius. Paskambinę potencialiai aukai nusikaltėliai sakydavo norintys apžiūrėti parduodamą automobilį. Vėliau ginkluoti plėšikai mašiną pagrobdavo kartu su jos savininku. Kartais reketininkai atimdavo ir namų raktus, tad galėdavo lengvai prisigrobti daugiau tautiečiams priklausančio turto.

Dar praėjusią savaitę už vieną pagrobtą lietuvį gauja gavo 5 tūkst. eurų išpirką. Po šio incidento ir buvo surengta didelė policijos operacija, kurioje dalyvavo detektyvai iš įvairių Airijos vietų bei nacionalinio kriminalinių tyrimų biuro darbuotojai. Sulaikymas įvyko savaitgalį policijai šturmavus pietų Dubline esantį namą, kuriame septyni vyrai kurį laiką gyveno.

Įtariamieji buvo apklausti, šiandien bus priimtas sprendimas dėl jų tolimesnio likimo.