Antradienį naktį apie 22 valandą R.Jusius su dviem draugais mėgino pasipriešinti penkiems vyrams, vagiantiems iš lietuvių vilkikų dyzelinį kurą. Lietuviai pastebėjo, kad aplink šalia jų namų stovinčius vilkikus sukinėjasi įtartini vyrai. Išėję į lauką jie pamatė, kad vagys iš vilkikų bakų žarnomis į bidonus pumpuoja kurą.

Vilkikų vairuotojams pavyko sulaikyti vieną vyrą, tačiau kiti keturi įšoko į raudoną furgoną, kuriame jau buvo sukrauti bidonai ir suskubo sprukti. Furgono durys užkabino R.Jusiaus drabužius, vyras buvo velkamas, kol pagaliau atsikabino.

Draugai iškvietė sužeistam lietuviai greitosios pagalbos automobilį, juo jis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau jo gyvybės išgelbėti nebepavyko – apie 23 valandą vyras mirė. R.Jusius iš gimtojo Kauno į Airiją išvyko prieš dvejus metus. Jis norėjo uždirbti pinigų, kuriuos siuntė Lietuvoje likusiai žmonai ir penkiolikmetei dukrai. Vyresnioji dukra taip pat gyvena Airijoje, ji dirba gamykloje Karlo mieste.

Sužinojusi apie tėvo mirtį mergina išskubėjo į Dubliną, jai teko atpažinti tėvo kūną. Dukra planavo su tėvu kartu švęsti Velykas.

Pačių lietuvių nusikaltimo vietoje sulaikytas aštuoniolikmetis apklaustas. Dar vieną dvidešimtmetį nusikaltimo dalyvį sulaikė policija važiuojantį, kaip manoma, tuo pačiu raudonuoju furgonu. Likę trys įtariamieji – 18, 23 ir 24 metų – patys prisistatė į policijos nuovadą. Jie po apklausos buvo paleisti.