Sekmadienį į sostinės vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrių su pareiškimu kreipėsi vienos iš Lietuvos asociacijų direktorius Imantas Lazdinis, nurodydamas, kad Vokietijoje, Kelno mieste, turėjo įvykti baldų paroda, kurioje turėjo dalyvauti šiai asociacijai priklausančios Lietuvos įmonės. Už dalyvavimą parodoje renginio organizatoriams ši asociacija turėjo pervesti beveik 277 tūkst. eurų. Tai buvo pavesta asociacijos 34 metų vyriausiajai finansininkei, tačiau paaiškėjo, kad minėti pinigai į Vokietiją nėra pervesti.

Asociacijos direktorius I. Lazdinis teigė, kad į Kelną su kroviniais nuvykusiems Lietuvos baldininkams dėl nepervestų pinigų nebuvo leista parengti ekspozicijos. Paroda prasideda antradienį ir, pasak I.Lazdinio, asociacija skubiai ieško išeičių, kad jai priklausančios įmonės vis dėlto būtų įleistos į parodą.

Sekmadienį sulaikyta ir apklausta finansininkė aiškino, kad nuo 2002 m. rugsėjo iki 2005 m. sausio 14 d. yra pasisavinusi apie 300 tūkst. litų asociacijos pinigų, kuriuos įvairiomis sumomis iš įmonės sąskaitos internetu pervesdavo į savo asmeninę kortelės sąskaitą ir iš kortelės pinigus nuimdavo bankų grynųjų pinigų išdavimo bankomatuose. Dalį pinigų ji pasisavino iš asociacijos kasos grynais.

Visus pasisavintus asociacijos pinigus finansininkė pralošdavo įvairiose Vilniuje esančiose lošimų įstaigose.

Išaiškėjus šioms aferoms, asociacijos "Lietuvos mediena" valdyba pirmadienį sušaukė neeilinį valdybos posėdį. Pasak asociacijos prezidento Viktoro Majausko, posėdžio metu nuspręsta inicijuoti asociacijos finansinį auditą, o vasario 17 dieną - sušaukti neeilinį visuotinį narių susirinkimą, kuriame bus sprendžiami tolesni šios asociacijos veiklos klausimai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Už šį nusikaltimą gresia iki 10 metų nelaisvės.

Pasak I.Lazdinio, kol finansininkė nebuvo sučiupta dėl pastarosios aferos, moters darbas nekėlė jokių įtarimų.