Užpuolimo metu juodą striukę su ant rankovės prisiūta Lietuvos vėliava dėvėjęs ir kareiviškais batais apsiavęs vilnietis teigė, kad dėl savo poelgio labai apgailestauja.

„Taip pasielgiau, nes tą akimirką pankui pajutau pasibjaurėjimą – vaikinas atrodė labai netvarkingas“, – sakė įvykio metu nuo alkoholio apsvaigęs (0,56 promilės) vyras.

Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas be jokios priežasties nepažįstamąjį užpuolusį ir sužalojusį vyrą pripažino kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo – už tai jam teisėja Aldona Tumelionytė skyrė 9 mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Be to, teismas nuteistąjį įpareigojo pradėti dirbti arba užsiregistruoti Darbo biržoje bei per 6 mėnesius neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Bylos duomenimis, pankas buvo sužalotas rugsėjo 15-ąją, apie 23.55 val., Vilniuje, Pylimo ir Sodų g. sankryžoje.

„Tuo metu su draugais eidami gatve pamatėme du vaikinus ir merginą, – pasakojo kaltinamasis. – Vienas vaikinas buvo pankas. Man asmeniškai pankai savo gyvenimo būdu nepatinka, jie atrodo atgrasūs, purvini. Kai mano draugas tų vaikinų paprašė cigaretės ir ją gavę dar apie kažką kalbėjosi, aš stovėjau tam pankui iš dešinės pusės. Tuomet man staiga kilo noras tam pankiškos išvaizdos vaikinui padaryti kažką negero – jis pasirodė toks atgrasus. Išsiėmęs iš striukės kišenės statybinį peiliuką ir nieko nesakydamas perrėžiau jam veidą – nuo ausies iki burnos“.

Kaltinamasis aiškino, kad pankas nesitikėjo, jog bus sužalotas. „Jis tada atsitraukė nuo manęs per žingsnį ir susilenkė, o aš jam nuo galvos nuėmiau kepurę ir apsisukęs nuėjau“, – prisipažino vyras.

Žmogui veidą perrėžęs įtariamasis su draugais netrukus buvo sulaikytas – pranešimą apie sužalotą praeivį gavę policijos pareigūnai reagavo žaibiškai ir netoli užpuolimo vietos pamatė įtariamąjį su draugais.

Nukentėjusysis vėliau pareigūnams pasakojo, kad cigaretės paprašę nepažįstamieji iš pradžių elgėsi draugiškai – klausinėjo apie idėjas ir pasaulėžiūrą.

„Vienas vaikinas paprašė pavaišinti cigarete, o kitas, trumpai kirptais plaukais, apsirengęs juoda striuke su Lietuvos vėliava ant rankovės ir kareiviškais batais, pasakė, kad nusiimčiau kepurę ir parodyčiau, kas pas mane ant galvos, – sakė nukentėjusysis. – Aš jam atsakiau, kad – skiauterė. Po to staiga jis sugriebė man už galvos ir popieriui pjaustyti skirtu peiliuku perrėžė dešinį žandą“.

„Dėl ko jis taip pasielgė, negaliu pasakyti – tarp mūsų jokio konflikto nebuvo“, – sakė nukentėjusysis.