Už didelio kiekio narkotikų laikymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Tuo tarpu valstybės kaltinimą byloje palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Aivaras Alimas buvusiam teisėjos 34 metų sutuoktiniui siūlė skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Kartą dėl chuliganizmo teistas vyras su teisėja išsiskyrė iš karto po sulaikymo – praėjusių metų birželio pabaigoje.

Kartu su A. Simanavičiumi dėl kanapių auginimo prieš teismą stojusiam anksčiau net 6 kartus teistam 49 metų Raimundui Petraičiui prokuroras siūlė skirti 6 metų laisvės atėmimo bausmę, nes jis bendradarbiavo su pareigūnais. Tuo tarpu 2 kartus teistą jo brolį Romualdą Šiaulį prokuroras siūlė įkalinti 10 metų ir 6 mėnesiams.

Prokuroras A. Alimas teigė, kad kol kas nenusprendė, ar pasinaudos teise ir nuosprendį skųs aukštesnės instancijos teismui.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Viktoras Dovidaitis paskelbė, kad visi trys kaltinamieji už padarytą nusikaltimą privalo atsakyti vienodai. Skirdamas švelnesnes bausmes, nei siūlė prokuroras, teismas atsižvelgė į tai, kad kanapes policijos agentui R. Petraičiui buvo palikę patys pareigūnai – esą jis turėjo sekti kanapių augintojus.

A. Simanavičius kartu su kitais asmenimis jam priklausančioje Kauno rajone esančioje fermoje įrengęs specialiai kanapių auginimui pritaikytą patalpą – sumūrijęs sienas, įrengęs elektros instaliaciją, signalizaciją, apšiltinęs lubas ir sienas, šių metų kovą šioje patalpoje sumontavo kanapių auginimui būtiną augimo, vėdinimo ir laistymo įrangą.
Nustatyta, kad iki praėjusių metų birželio 23-iosios čia augo apie 600 kanapių augalų.

Buvo teigiama, kad pareigūnai fermoje rado nupjautų kanapių, kurias išdžiovinus susidarė 40 kg kvaišalams gaminti tinkamos žaliavos.

Kanapių pareigūnai aptiko visų trijų kaltinamųjų įrengtuose šiltnamiuose.

A.Simanavičius ne kartą keitė parodymus ir teigė, kad jį auginti kanapes sukurstė R. Petraitis – esą jis žadėjo, jog per tris mėnesius galima uždirbti 20 tūkst. Lt.

Kanapių jam parūpindavo R.Šaulys, iš Olandijos atveždavęs specialių trąšų.