Vilniuje ir Vilniaus rajone atlikus pusšimtį kratų, surasta ir paimta dideli, kaip įtariama, narkotinių medžiagų kiekiai, šaunamieji ginklai, savigynos priemonės, daiktai pritaikyti daryti kūno sužalojimams, didelės pinigų sumos.

Ikiteisminis tyrimas dėl dalyvavimo ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje bei neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti atliekamas Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje.

Dėl sulaikytųjų suėmimo trečiadienį ir ketvirtadienį prokurorai kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės 1-ąjį ir Vilniaus rajono apylinkės teismus.
Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas ketvirtadienį pranešė, jog suėmė 18 įtariamųjų. Jiems skirti suėmimo terminai nuo 1 iki 3 mėnesių.

Du iš sulaikytųjų – nepilnamečiai.

Atsižvelgiant į didelį šio nusikalstamo susivienijimo pavojingumą, jungtinės policijos pajėgos ir toliau skirs ypatingą dėmesį kovai prieš šio susivienijimo narių neteisėtą veiklą.

Operacijoje dalyvavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių ir Vilniaus apskrities VPK pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus ir Vilniaus miesto bei rajono apylinkių prokuratūros prokurorais, antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Kriminalistinių tyrimų centro Odorologinių tyrimų ir kinologijos valdybos pareigūnais.