Pranešime spaudai rašoma, kad apie 14 val. Aido g. namo kieme policininkai atliko septyniolikmečio E.P. asmens apžiūrą, kurios metu rado, kaip įtariama, 5 „Exstazy“ tabletes ir apie 1 g kanapių bei jų dalių. Sulaikytasis buvo uždarytas į areštinę. Tai – vienos pietinio Šiaulių mikrorajono mokyklos moksleivis.

Po poros valandų toje pačioje gatvėje vyko antroji operacija. Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sustabdė automobilį „Mitsubishi Carisma“, kurį vairavo 20 metų šiaulietis G.M. Kartu su juo važiavo 22 metų A.K., kurio kojinėje kriminalistai rado paslėptą pakelį su 1 gramu, manoma, psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Kratos buvo atliktos ir šių jaunuolių namuose. A.K. bute pareigūnų laukė netikėtumas – rasta ne tik 30 „Exstazy“ tablečių, per 70 g amfetamino, 7 paketėliai su „žole“, elektroninės svarstyklės kvaišalų dozėms sverti, bet ir ant palangės jau pradedanti žiedus skleisti apie metro aukščio išpuoselėta kanapė. Automobilį vairavusio G.M. namuose radinys menkesnis – tik 1 g kanapių ir jų dalių.

Pastarojo ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikta ir dar viena krata, pas devyniolikmetį O.P., kurio gyvenamosiose patalpose ir namo rūsyje esančiame sandėliuke rasta apie 50 g kanapių ir jų dalių, 1 g hašišo bei įvairių pakuočių, skirtų kvaišalams dozuoti.

Visa sulaikytųjų trijulė atsidūrė areštinėje. Jų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, tačiau pareigūnai mano ir tyrimo metu sieks įrodyti, kad šie vaikinai ne tik disponavo kvaišalais, bet ir juos platino. Nė vienas iš sulaikytųjų nėra teistas. Kratų metu rastos narkotinės bei psichotropinės medžiagos bus išsiųstos specialistams tirti ir jas identifikuoti.