J. Petraičiui gresia bauda nuo 300 iki 700 litų arba areštas nuo 10 iki 30 parų. Kadangi parduotuvės nuostolis juokingas – 17 litų, greičiausiai, anot pareigūnų, bus apsiribota pinigine nuobauda, DELFI sakė VPK atstovė.

Pirminiais duomenimis, J. Petraitis Žirmūnų gatvėje esančioje „Humana“ parduotuvėje į matavimosi kabiną įsinešė keletą marškinių, o išėjo vienais iš jų apsivilkęs. Tuo tarpu savuosius užkabino ant parduotuvės kabyklos.

Vis dėlto akylos pardavėjos verslininkui apgauti nepavyko – ji pastebėjo, kad grąžinti ne tie marškiniai ir iškvietė pareigūnus. Tačiau tinklo „Humana“ atstovai tiksliau įvykio nekomentuoja. Policijai žinoma, kad verslininkas teisinosi marškinius sumaišęs netyčia.

J.Petraitis 2002 metais kandidatavo į Lietuvos prezidentus, tačiau surinkęs 3,45 proc. balsų, po pirmojo rinkimų turo pasitraukė.

2006 m. jis buvo įsipainiojęs į meno kūrinių kontrabandos istoriją. Kai buvo sulaikytas mikroautobusas, kuriuo gabentos 69 ikonos bei keletas kitų sakralinio meno kūrinių, kurių bendra vertė – 52 tūkstančiai 660 litų, J. Petraitis buvo sulaikytas kaip įtariamasis, tačiau vėliau byla jam buvo nutraukta – jis liko liudytoju.

Po dviejų parų sulaikymo išleistas į laisvę, jis elgėsi itin ekscentriškai. Užuot iš karto sprukęs, šis niekur nenorėjo eiti. Tik atvykus Vilniaus apygardos prokurorui, organizuojančiam tyrimą, J. Petraitis paliko policijos areštinę. Sėdėdamas nelaisvėje jis teigė kūręs pasaką.

Australijoje gimęs J.Petraitis savo biografijoje teigia, kad 1989 m. Kembridžo universitete apsigynęs teisės mokslų daktaro disertaciją, atvyko į Lietuvą, kur sutiko savo dabartinę žmoną Giedrą. Milijonieriumi žiniasklaidos vadintas J. Petraitis aistrą antikvarinėms meno vertybėms pajuto dar studijuodamas Kembridže.