Praėjusias metais Jokelos mieste aštuoniolikmetis Pekka-Ericas Auvinenas nušovė aštuonis žmones ir nusišovė pats.

Tyrėjai sako, kad abu jaunuoliai ginklus nusipirko Jokeloje, galbūt netgi toje pačioje parduotuvėje. Gali būti, kad jie bendravo vienas su kitu.

„Jų veiksmai tokie panašūs, kad būtų stebuklas, jei nerastume sąsajų“, – trečiadienį pasakė vyriausiasis tardytojas Jaris Neulaniemis.

J. Neulaniemis taip pat pasakė, kad abiejų jaunuolių leidimuose laikyti ginklus nurodyta, kad jų ginklai buvo pirkti toje pačioje parduotuvėje Jokelos mieste.

Daugiau informacijos tyrėjai nepateikė.

Suimti 5 šaulio iš Kauhajoki pasekėjai

Suomijoje policija suėmė mažiausiai 5 asmenis, grasinusius surengti masines žudynes arba keliančius grėsmę visuomenei, praneša AFP. Suėmimai prasidėjo praėjus dienai po masinių žudynių Kauhajoki miestelio koledže, kur studentas nušovė 10 žmonių ir nusišovė pats. Priminsime, kad žudikas „YouTube“ portale patalpino filmukus su abstrakčiais grasinimais, o likus dienai iki nusikaltimo jį apklausė policija, tačiau vėliau paleido.

Policininkai pareiškė, kad po žudynių Kauhajoki labai rimtai reaguos į visus grasinimus. Baudžiami bus ir tie asmenys, kurie juokais grasina įvykdyti masines žudynes.