„Jau bene septynerius metus Panevėžio rajone nelaimingų atsitikimų medžioklėse nėra buvę“, – apgailestaudamas dėl nemalonaus įvykio teigė Medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus pirmininkas Petras Narbutas.

Bandė išimti įstrigusį šovinį

Nelaimė įvyko praėjusį penktadienį, likus vos pusvalandžiui iki vidurnakčio, Smilgių seniūnijos Sujetų kaime. Vėlų vakarą būrelio „Poilsis“ medžiotojai bokšteliuose tykojo šernų ir stirninų.

Pasak policijos pareigūnų, nelaimė įvyko tuomet, kai 51 metų panevėžietis R.B. priėjo prie visureigio su šautuvu rankoje. Jis turėjo važiuoti namo. Ką tik į Sujetus atvykusiame automobilyje sėdėjo du vyriškiai ir mergina.

Iki tol jokių prasižengimų neturėjęs medžiotojas, prieš dėdamas medžioklinį šautuvą į bagažinę, pamatė įstrigusį šovinį ir sumanė jį išimti. Vos atidarius šautuvą, driokstelėjo šūvis. Iš vamzdžio išlėkę šratai smigo į merginos nugarą.

Šūvis būtų buvęs daug skausmingesnis, jei jo nebūtų sušvelninusi sėdynė. Skubiai buvo iškviesta greitosios medicinos pagalba, tačiau medžiotojai ir patys visureigiu su nukentėjusiąja važiavo pasitikti medikų automobilio. Pristatyta į ligoninę sužeistoji buvo operuota. Ji gydoma Intensyviosios terapijos skyriuje.

Nelaimės būta prieš 7 metus

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus pirmininkas Petras Narbutas PB sakė: „Tai pirmas atvejis per pastaruosius metus. Panašaus įvykio, kai per medžioklę šratais buvo sužalotas buvęs „Malsenos“ generalinis direktorius Petras Zablockas, jau seniai būta. Jis galėjo įvykti maždaug prieš septynerius metus. Šiaip yra pasitaikę, kad medžioklėje rikošetuodavo koks šratas, bet taip, kad įvykį imtų tirti policija, dar nėra buvę.“

Medžiotojo laukia nemalonumai

Anot medžioklės žinovo, šis neatsargus medžiotojas pažeidimų iki šiol nebuvo padaręs. Šį kartą jis pažeidė saugaus elgesio medžioklėje taisykles.

„Jokiais būdais negalima atidaryti šautuvo ne bokštelyje ir juo labiau nukreipti ginklo vamzdį ne aukštyn ar žemyn, bet į konkretų daiktą. Medžiotojas turėjo žinoti, kaip yra pavojinga, kai šautuvas užtaisytas stambesniais šratais arba vadinamosiomis „grankulkėmis“. Šaunant iš nedidelio atstumo, koks buvo šiuo atveju, šratai neišsisklaido, o skrieja kaip kulka. Todėl pataikius į žmogų, jis sunkiai sužeidžiamas“, – tikino pašnekovas.

Po šio nelaimingo atsitikimo rajono policijos pareigūnai medžiotoją apklausė. Iš jo buvo paimtas teisėtai laikytas medžioklinis šautuvas. Pasak P.Narbuto, už šį pažeidimą policija medžiotojui gali 3 metams atimti leidimą ginklui. Savo ruožtu Medžiotojų draugija prasižengusį medžiotoją gali pašalinti iš savo narių.