Po keleto šimtų metrų, išlipęs iš automobilio, vėl palakstė po kelią su kartimi ir pajudėjo link Klaipėdos. Pro langą iškišęs ranką su kartimi, nuolat ja žongliravo, o po to ašine važiuojamosios dalies linija pradėjo vinguriuoti tarsi važiuodamas slalomo trasa. Iš paskos važiavę televizijos darbuotojai pamanė, kad už vairo sėdi visiškai girtas žmogus. Telefonu kviesdami policiją, visą vairuotojo chuliganišką elgesį jie nufilmavo.

Pagaliau „Renault Espace“ sustojo ir iš jo išlipęs vairuotojas pats priėjo prie sustojusių televizininkų. Privažiavę policijos pareigūnai, alkoholio matuokliu patikrino vairuotojo blaivumą ir labai nustebo – vyras buvo blaivus. Prieš pūsdamas į alkotesterį, jis, pasinaudodamas tuo, kad yra filmuojamas, kreipėsi į eismo dalyvius: „Jei jūs nemokate taip vairuoti, kaip aš, nebandykite kelyje taip pat elgtis, nes aš pats jus pagausiu…“

Kadangi jo elgesys buvo tikrai neadekvatus, nes vyras prisistatė Jėzumi Kristumi, todėl buvo nutarta patikrinti, ar jis nėra apsvaigęs nuo narkotikų. Tyrimų rezultatas buvo neigiamas. Vadinasi, vairuotojas tiesiog mėgavosi savo aplinkinius šokiruojančiu elgesiu.

Jam buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už pavojingą ir chuliganišką vairavimą, keliantį pavojų eismo saugumui, sau ir kitiems žmonėms. Savo paaiškinime jis nurodė, kad taip mokė išdykėlius, kurie kelyje per greit važiavo ar žiopsojo į varnas, kai reikėtų, jei nesi pakankamai patyręs, žiūrėti į kelią. Taip pat jis atsiprašė visuomenės bei policijos ir palinkėjo suprasti, kas yra „būtis“.

Šiaulių miesto policijos Eismo priežiūros tarnyba, priėmė nutarimą paskirti šiam „mokytojui“ - keturiasdešimtmečiui šiauliečiui Remigijaus Šležui 1500 litų baudą ir 18-kai mėnesių atimti teisę vairuoti.