Pusę šios bausmės L. Lapinskas atliks Lukiškių kalėjime, o vėliau bus perkeltas į pataisos namus. Teismas griežtą tvarką gaujoje įvedusiam nusikaltėliui neskyrė griežčiausios bausmės, nes, teismo nuomone, grupuotė „veikė ne itin ilgą laiką bei nepadarė tokių nusikalstamų veikų, už kurias būtų numatytas įkalinimas iki gyvos galvos".

Išgirdęs, jog į laisvę galės išeiti jau po 17 metų (3 metus praleido Lukiškėse), L. Lapinskas teismo salėje neslėpė pasitenkinimo ir beveik visą laiką šypsojosi gausiai į teismą susirinkusiems draugams bei artimiesiems.

Kitiems L. Lapinsko vadovaujamos gaujos nariams Vilniaus apygardos teismas skyrė dar švelnesnes bausmes. Net septyni gaujos nariai sulaukė teismo malonės, nes tyrimo pradžioje sutiko bendradarbiauti su pareigūnais ir padėjo jiems atskleisti L. Lapinsko vadovaujamos gaujos nusikaltimus.

L. Lapinską sutiko išduoti ir daugiausia prie tyrimo sėkmės prisidėjo jo parankiniais laikyti Mantas Karalius ir Paulius Miškinis, už sunkius nusikaltimus nuteisti tik ketveriems metams nelaisvės. Negriežtomis bausmėmis juos nuteisti siūlė ir valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Prieš teismą stojo net trylika 17-24 metų gaujos narių, keli jų teismo laukė laisvėje. Kiti buvo suimti 2005-ųjų sausį ir vasarį.

Nustatyta, kad gaujos nariai 2003 metų sausio 20 dieną miško masyve, prie kelio Vilnius-Ukmergė, nužudė Vilių Bogačenko, o 2004 metų birželio 26 dieną miške, šalia kelio Dūkštas-Kernavė, Širvintų rajone, susidorojo su Aleksejumi Naruševičiumi. Nužudytieji buvo užkasti.

L. Lapinsko grupuotė užsiėmė ne tik turto prievartavimu bei savavaldžiavimu, bet išsinuomotuose butuose bei garažuose laikė bei platino didelius kiekius narkotinių medžiagų - heroiną, kanapių dervą, psichotropinę medžiagą metamfetaminą.

Grupuotė neteisėtai įgijo ir laikė įvairaus kalibro šautuvus, pistoletus bei sprogstamąsias medžiagas.

Su keliais gaujai neparankiais asmenimis buvo bandyta susidoroti. L. Lapinskas buvo įvedęs griežtą tvarką ir nepaklusnius, prasiskolinusius, nepagarbiai bendraujančius savo parankinius baudė kumščiais, peilių dūriais. Iš vieno vyriškio jie išsityčiojo, kai liepė šokti striptizą ir tai nufilmavo.

Vilniaus apygardos teismas iš pagrindinių gaujos narių priteisė keliolika tūkstančių litų nukentėjusiųjų gydymo išlaidoms padengti bei daugiau kaip 200 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Teismas yra areštavęs dalį nuteistųjų turto, todėl tikimasi, kad dalį ieškinių pavyks padengti.

L. Lapinsko gaujos nariams paskelbtas nuosprendis – dar negalutinis. Jį per 20 dienų nuteistieji bei prokurorai dar galės apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.