Nuteisti S.Pauliką 10-čiai metų teismo prašė ir prokuratūra.

Teismo salėje kartu su S.Pauliku nuosprendžio klausėsi ir buvęs jo kolega, patrulis Mantvydas Kringelis.

Šiam kaltinamajam skirta taip pat prokuratūros pasiūlyta bausmė - pusantrų metų laisvės atėmimo pataisos namuose.

Teismas taip pat patenkino vaikų netekusių šeimų ieškinį. Bučkų, Kubilių ir Petkų šeimoms priteista po 1 milijoną litų neturtinės žalos atlyginimo. Iš viso priteisti 3 milijonai litų.

Po teismo nutarties S. Pauliką ginantis advokatas Mindaugas Kepenis teigė kaip ir anksčiau manąs, jog byla yra politizuota.

„Lietuvos teismų istorijoje, net tyčinio nužudymo bylose, nebuvo tokio nuosprendžio, kad būtų skirta maksimali bausmė ir patenkintas 3 milijonų ieškinys“, - „Vox Maris“ žinioms teigė S. Pauliko advokatas.

Paklaustas, ar žadama apskųsti teismo nutartį, M. Kepenis teigė, jog tai priklausys nuo S. Pauliko.

Nukentėjusių tėvai sako besidžiaugiantys bent jau salyginiu teisingumu, kad paskirta maksimali bausmė. Daugelis ir po tokio teismo sprendimo negalėjo sulaikyti ašarų.

A.Paulikienė: taip tikimasi pralobti?

Paskelbus teismo nutartį emocijų neslėpė tiek nuteistųjų, tiek nukentėjusiųjų artimieji.

Nuteistojo S. Pauliko mama Aldona Paulikienė, komentuodama nukentėjusiems priteistą 3 milijonų ieškinį, teigė, neva taip tikimasi pralobti.

Tuo metu vieno iš žuvusių vaikų močiutė Aldona Petrutienė, teigė nesuprantanti, kaip galima taip žiauriai kalbėti.

„Nežinau ką ji turėjo omenyje sakydama, kad praturtėsim. Gal ji mano, kad mes esam vargšai, ar iš to siekėm pralobti“, - atsakydama į S. Pauliko mamos žodžius teigė vieno iš žuvusiųjų vaikų močiutė.

S. Paulikui 3 metams atimta teisė vairuoti.

Teismo sprendimą kaltinamieji per 20 dienų gali apskųsti apygardos teismui.

Neprisipažino vairavęs girtas

Teismas konstatavo, kad S. Paulikas šiurkščiai pažeidė kelių eismo taisykles - važiuodamas Aleksandrijos gyvenvietėje viršijo leistiną greitį, nesuvaldė automobilio, dėl to partrenkė ir mirtinai sužalojo iš mokyklos ėjusius tris mažamečius berniukus.

Dėl 27-erių S. Pauliko kaltės vienas dešimtmetis žuvo įvykio vietoje, kitas – vežamas į ligoninę. Dar vienas sunkiai sužalotas berniukas mirė ligoninėje.

Policininkas pripažino vairavęs automobilį, tačiau neigė buvęs neblaivus ir per gyvenvietę lėkęs daugiau nei 100 kilometrų per valandą greičiu.

S. Pauliko kraujo ir šlapimo mėginiuose alkoholio nebuvo rasta.

Tačiau teismo ekspertai, įvertinę policininko kūno masę, byloje surinktus duomenis, kada ir kiek alkoholio buvo pirkta, bei tai, kad po nelaimės jis beveik parą slapstėsi, sakė galintys daryti teorinę išvadą, kad S. Paulikas buvo neblaivus.

Anot ekspertų, jei S. Paulikas nebuvo papildomai detoksikuojamas, girtumo laipsnis galėjo būti tarp vidutinio ir sunkaus. Jei buvo imtasi papildomų priemonių išsiblaivinti, alkoholio kiekis galėjo viršyti 4 promiles. Pats S. Paulikas teigė negėręs.

DELFI primena, kad pernai lapkritį 27 metų policijos pareigūno avarija sukėlė didžiulę pasipiktinimo bangą, dėl jos buvo priverstas atsistatydinti policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.