Šiais atvejais regis, kad tragedija Aleksandrijoje, sukelta policininko, nusinešusi trijų vaikų gyvybes ir iš postų išvertusi vidaus reikalų ministrą bei generalinį policijos komisarą, kitiems policijos pareigūnams pamoka netapo.

STT pareiškė įtarimus piktnaudžiavus tarnyba Klaipėdos rajono Viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininkui Nerijui Šunokui. Manoma, kad jis prieš porą savaičių nuo atsakomybės per eismo įvykį bandė išsukti draugą.

Įtariama, kad Klaipėdos rajono policijos pareigūnas greitkelyje tarp Vėžaičių ir Endriejavo pamatęs susidūrusius automobilius ir supratęs, kad avarijos kaltininkas yra neblaivus jo pažįstamas, greitai surado kitą draugą, kuris buvo blaivus ir sutiko prisiimti kaltę.

Taip suklastojus dokumentus, policijos pareigūnas siekė padėti draugui išvengti didelių baudų.

STT tyrimą kontroliuojantys Klaipėdos prokurorai sako, kad įtariamajam gresia iki ketverių metų nelaisvės.

„Ypatingai reikia prižiūrėti ir rūpintis tvarka ir policijoje, ypač po Skuodo įvykių. Tačiau kai kurie policijos darbuotojai to neįsisąmonino.

N. Šunokas, būdamas policijos pareigūnu, diskreditavo policijos pareigūno vardą, padarė esminę žalą valstybės interesams – piktnaudžiavo tarnyba“, – sakė Klaipėdos apygardos vyriausias prokuroras Ignas Liaucius.

N. Šunokas policijoje dirba beveik 10 metų. Nors per tą laiką baustas penkis kartus, net ir griežtu papeikimu bei pažeminimu pareigose, maždaug prieš metus buvo paskirtas Prevencijos poskyrio viršininku – esą nėra iš ko rinktis.

„Kai pažiūri į tuos jaunuolius, kurie ateina dirbti į policiją, arba stoja mokytis į policijos mokyklą, kai pamatai jų atestatus, tai dažnai klausimas kyla, kad tokių kaip Paulikas gali pasitaikyti ir ne vienas“, – teigė Klaipėdos rajono policijos viršininkas Edmundas Zbarauskas. Be to, Šiaulių policijoje tarnybinis patikrinimas pradėtas po to, kai antradienį mieste pėsčiųjų perėjoje policijos komisariato tyrėjo vairuojamas automobilis partrenkė ir sužalojo vyriškį ir 16 metų jo sūnų. Teigiama, kad jis vyko vykdyti tarnybinės užduoties, buvo blaivus.