Pasak Kauno policijos pranešimo, nustatyta, kad egzekucija vyko liepos viduryje Kauno lėlių teatro kiemelyje. Pareigūnai nustatė ir apklausė vienos miesto gimnazijos dešimtokę, kuri byloje pripažinta nukentėjusiąja.

Iki šiol į policiją nesikreipusiai penkiolikmetei paskirta teismo medicinos ekspertizė sužalojimo laipsniui nustatyti. Pasak tyrėjos, nukentėjusioji teigė bijojusi keršto, po egzekucijos jai ne kartą buvo grasinta.

Pradėję tyrimą, pareigūnai netrukus nustatė ir 48 valandoms laikinai sulaikė dvi įtariamąsias šešiolikmetes, jos buvo apklaustos ir paleistos. Kardomosios priemonės joms skirtos nebuvo

Dešimtokė ir devintokė neneigia dalyvavusios nusikalstamoje veikoje, bando paaiškinti savo žiauraus elgesio motyvus.

Pareigūnai nustatė ir apklausė šešiolikos metų vaikiną, filmavusį nusikaltimą. Dešimtokas nuoširdžiai gailisi ir tikina internete vaizdo medžiagos neplatinęs, tik persiuntęs ją per „skype“ keliems savo draugams.

Tyrimą atliekantys pareigūnai turi duomenų apie kitas nusikalstamoje veikoje dalyvavusias nepilnametes, kurios greičiausiai baudžiamosios atsakomybės išvengs, nes nėra nusikaltimo subjektai.

Mušama nesipriešino

Apie internete platinamą egzekucijos įrašą žiniasklaidai pranešė tos svetainės lankytojai. Tiesa, po to įrašas iškart dingo. Jame buvo matyti, kaip kelios jaunos merginos spardo gulinčią bendraamžę. Filmuota greičiausiai mobiliojo ryšio telefonu.

Vaizdas šokiruojantis - mergaitė visiškai nesipriešino budelėms, kurios ne tik jojo jai ant kupros, tąsė už plaukų, bet ir daužė kumščiais bei kojomis. Mušama paauglė tik nedrąsiai prisidengdavo nuo smūgių rankomis. Kad aplinkui buvo ir daugiau žmonių, galima suprasti iš garsinio fono, tačiau merginoms niekas nesutrukdė susidoroti su bendraamže.

Tampa epidemija

Pastaruoju metu tariamai suvaidintos ar tikros smurto scenelės ypač populiarios tarp mokinių. Ši nusikalstama veika jau įgavo epidemijos mastą. Stengiamasi kuo dažniau smurto vaizdus platinti per internetą. Tiesa, beveik visada pasirenkami užsieniniai portalai, ypač tokie kaip "Youtube". Ir ne vien todėl, kad jie itin populiarūs, tiesiog yra didesnė tikimybė kuo plačiau paskleisti savo "kūrinį". Interneto specialistai tvirtina, jog lietuviškų puslapių savininkai patys gali nukentėti, jei smurtinis vaizdelis atsidurs jų svetainėje.

Paviešinimas blogiau negu pats smurtas

Kad nusikaltimai viešose vietose jau tapo Kauno paauglių kasdienybe, akivaizdu pažvelgus į policijos įvykių suvestines. Viena jų atkreipė LŽ žurnalistų dėmesį: praėjusio penktadienio vakarą, apie 19 val., pačiame laikinosios sostinės centre, Daukanto gatvėje, iš 15-metės moksleivės du maždaug 16-17 metų vaikinai bandė atimti mobiliojo ryšio telefoną. Nors jie grasino mergaitei susidoroti fiziškai, savo užmačių nesugebėjo įvykdyti.

Tada vienas vaikinų kuo šalčiausiai išsitraukė dujinį pistoletą ir šovė mokinei tiesiai į veidą. Išsigimėliai, be abejo, tuoj pat paspruko, palikę sužalotą moksleivę likimo valiai. Ar šis įvykis taip pat buvo nufilmuotas, dar neaišku, tačiau tokia tikimybė neatmetama. Psichologai atkreipia dėmesį, kad pats smurto aktas daro menkesnį poveikį negu jo paviešinimas visuomenei.