Berniuko pėdsakai veda į didžiulį miškų masyvą tame pačiame rajone.

Nors dingusio berniuko paieškos vyksta jau ilgai, tačiau policijos pareigūnai teigia, kad palankios gamtinės sąlygos dar suteikia vilties jį rasti gyvą.

„Aišku, tikėtis yra sunku, nes nuo liepos 17 dienos nesame gavę jokių papildomų, naujesnių žinių. Kažkas būtų pastebėjęs jį per tą laiką, pranešęs. Peršasi mintis, kad galėjo įvykti ir didesnė nelaimė. Tačiau oras šiltas, miške galima susirasti uogų, todėl vilties dar yra“, – Lietuvos radijui sakė Anykščių policijos vadovas Raimundas Razmislavičius.

Pareigūnai nežino, kur ieškoti vaiko, nes vieta, kur buvo rasti paskutiniai vaiko dviračio pėdsakai, buvo išžvalgyta 20 kilometrų spinduliu. Nepraleisti nė vieno kvadratinio metro yra sudėtinga, todėl galėjo likti neapžiūrėtų tarpų. Juos policininkai kartu su į pagalbą pasisiūliusiais mėgėjais, skraidančiais parasparniais, apžiūrės penktadienį.

„Tikimės surinkti papildomos informacijos išžvalgę papildomą, platesnę teritoriją ir darysime išvadas. Jei nieko nepavyks aptikti, reikės paieškas planuoti ir toliau“, – teigė Anykščių policijos vadovas.