Aplinkosaugininkams atlikus patikrinimą, nustatyta, kad vyras sodyboje Drevernoje laikė 4 statomus tinklus, 3 tinklinius ekranus bei 2 didesnio išmatavimo bučiukus. Atliekant ūkinių patalpų apžiūrą, rasta plastikinių talpyklų. Jose buvo skaidrus skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą.

Apie radinį informuota policija, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tinklų laikymą vyrui gresia bauda iki 200 eurų. Paimti draudžiami įrankiai.

Tęsiant reidą Drevernoje, pastebėtas ne kartą už brakonieriavimą baustas vyras. Pareigūnams pateikus tarnybinius pažymėjimus ir pareikalavus leidimo patekti į ūkines patalpas, vyras nepakluso ir pasišalino.

Aplinkosaugininkai vyrą sulaikė, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas už trukdymą vykdyti valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę. Už šį pažeidimą gresia bauda – nuo 80 iki 780 eurų.

Pareigūnams atlikus patikrinimą dar vienoje sodyboje Klaipėdos rajone, rasta 19 statomų tinklų, iš jų 18 buvo nauji. Pažeidėjui gresia bauda iki 200 eurų. Taip pat paimti ir sodyboje rasti statomi tinklai.

„Mūsų pareigūnai nuolat atlieka reidus įvairiose vietovėse, skiriame ypatingą dėmesį patikrinimams, kad sustabdytume galimus aplinkosauginius pažeidimus“, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją