Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos Antrajame skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 22 str. 1 d. ir 180 str. 2 d. dėl pasikėsinimo apiplėšti.

Kaunietė, gimusi 1973 m., nurodė, kad šių metų gegužės 20 d. Kaune, M. Riomerio g., ją sustabdė du nepažįstami jaunuoliai bei pareikalavo atiduoti turtą. Moteris, dirbanti spaudos platintoja, teigė, kad atsisakius paklusti jų reikalavimui, vaikinai panaudojo fizinį smurtą, t.y. sudavė į veidą ir aštriu daiktu dūrė į krūtinę, tačiau pradėjus rėkti vaikinai pasišalino.

Pareiškėja įtariamuosius detaliai apibūdino, sudarė jų kompozicinius portretus (fotorobotus). Siekiant nustatyti įtariamųjų asmenybes, fotorobotai buvo paviešinti.

Ikiteisminio tyrimo metu, atlikus procesinius veiksmus, pareigūnams pavyko nustatyti, kad pareiškėją namuose peiliu galėjo sužaloti gyvenimo partneris.

Įtariama, kad istoriją apie tariamą užpuolimą ir mėginimą apiplėšti pareiškėja galėjo pateikti norėdama apsaugoti savo skriaudėją.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantys Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimo, numatyto LR BK 22 str. 1 d. ir 180 str. 2 d. dėl (pasikėsinimas apiplėšti) ir pareiškėjos atžvilgiu pradėjo naują ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 236 str. 1 d. dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Pareiškėjos sugyventiniui, gimusiam 1971 m., įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nusikaltimo, numatyto LR BK 140 str. 2 d. dėl šeimos nario nežymus sveikatos sutrikdymo.

Moteriai pagal LR BK 236 str. 1 d. gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Vyrui taip pat gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų pagal LR BK 140 str. 2 d.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.