Antstolis pripažįsta, kad Kauno laikraščiai nenori spausdinti dokumento. Neoficialiomis žiniomis, tai padaryti atsisakė didžiausias miesto laikraštis.

Tuo tarpu policija ramina Garliavoje budinčius D. Kedžio rėmėjus. Tarp žmonių vis pasigirsta gandų, kad pastatą gali šturmuoti „Aras“ ir iš globėjų prievarta atimti D. Kedžio dukrą. Policijos vadovas tvirtina, kad bus ieškoma taikaus problemos sprendimo būdo, tačiau jis mergaitės gynėjams primena, kad trukdydami antstoliui įvykdyti teismo sprendimą, jie patys gali būti teisiami.

“Aišku, tai nenormalu ir trukdyti antstoliui vykdyti teismo sprendimą negalima. Yra taikoma atsakomybė asmenims ir šitoj situacijoj jeigu toliau bus trukdoma vykdyti sprendimą, manau, kad reikės spręsti ir atsakomybės klausimą”, - teigia Inga Karalienė, Antstolių rūmų prezidiumo pirmininkė.

“Jei bus trukdoma antstoliui, yra BK straipsnis – atsakomybė už trukdymą antstolio veiklai. Taip pat yra straipsnis už teismo sprendimo nevykdymą. Taip, kad jeigu nepavyksta išspręsti šios problemos dialogo būdu reikia taikyti BK. Šioje situacijoje policija jėgos tikrai nenaudos”, - tikina Vizgirdas Telyčėnas, generalinis policijos komisaras.

Prezidentė ragina laikytis rimties ir atsižvelgti į mergaitės interesus.
“Vaiko interesų labui prezidentė ragina visus, ypač politikus, susilaikyti nuo bet kokio tiesioginio spaudimo teisėsaugai. Prezidentė pabrėžia, ir jos įsitikinimas tvirtas, kad tik teisinėmis priemonėmis bus galima šią situaciją išspręsti”, - sako Linas Balsys, prezidentės atstovas.

Tačiau aptakus šalies vadovės pareiškimas penktą parą prie Venckų namų budinčių žmonių netenkina.

“Ji pasakė labai dviprasmiškai patogiai jai. Iš kitos pusės, gal žinote, negalėjo kitaip. Gal saugo savo kailį. Nors labai keista, kuomet buvo teismo sprendimas dėl gėjų eitynių tuomet ji išdrįso pasisakyti ir nebijojo”, - sakė Vida Vrubliauskienė, protesto dalyvė.

Politikų užmojai pradėti tyrimą dėl pedofilų taip pat stringa. Parašus dėl specialiosios komisijos sudarymo rinkti žadėjęs Saulius Stoma, laukia kol jo planus apsvarstys partijos ir koalicijos vadovai.

“Frakcija labai rimtai skirs specialiai laiką tų reikalų aptarimui, antra, dėl laikinosios tyrimo komisijos aš pateiksiu motyvaciją, tikslus raštu ir trečiadienį šitie motyvai bus pristatyti koalicinei tarybai, kuri ir spręs dėl laikinosios tyrimo komisijos sukūrimo”, - teigė Saulius Stoma, Seimo narys.

Žmonės nuo Venckų namų žada nesitraukti, kol nebus pakeistas teismo sprendimas D. Kedžio dukrą grąžinti motinai.