Sužalojimus patyręs 35-erių metų lietuvis šiuo metu guli ligoninėje. Policijos turima informacija apie incidentą miglota. Kiek žinoma, trečiadienį, apie 21 val. auka buvo West Hoe rajone (galimai Pier gatvėje arba West Hoe parke).

Prie lietuvio priėjo du vyrai, kurie su šiuo ėmė kalbėtis. Akimirksniu užpuolikai surengė nuožmią ataką, kurios metu į darbą pasitelkti kumščiai ir spyriai į aukos kūną, tuo metu kai vyras gulėjo ant žemės.

Viskas, ką lietuvis po to prisimena, tai ketvirtadienio rytas (apie 8-9 val.), tuomet vyras bandė prisišaukti pagalbos „Tesco“ parduotuvėje Notte gatvėje. Parduotuvės darbuotojai išsyk iškvietė paramedikus ir policiją. Lietuvis buvo išvežtas į Derriford ligoninę.

Medicinos darbuotojai patvirtino, kad lietuviui lūžo 3 šonkauliai, patirti galvos, veido, taip pat rimti vidiniai sužalojimai.

Policijos pareigūnų teigimu, sužalojimai byloja, jog vyras buvo stipriai ir ilgai mušamas, buvo spardoma į galvą, veidą ir į kitas kūno vietas.

„Jo vidiniai sužalojimai tokie rimti, jog, tiesą sakant, jei jam nebūtų buvusi suteikta medicininė pagalba, jo su mumis šiuo metu galėtų ir nebūti“, - sakė policijos atstovas.

Detektyvai, remdamiesi turimais duomenimis, abejoja, jog ataka galėjo būti įvykdyta nacionalistiniu ar rasistiniu pagrindu. Tačiau policijos pareigūnai kol kas neatmeta visų galimų variantų.

Lietuvis atakos metu dėvėjo baltai mėlyną švarką, mėlynus džinsus ir baltus marškinėlius.

Asmenys, kurie matė incidentą ar po Plymouth miestą besiblaškiusią auką, bei galintys suteikti bet kokios su šiuo atveju susijusios informacijos, raginami susisiekti su policija numeriu 101 arba el.paštu 101@dc.police.uk.

Taip pat galima skambinti anonimiškai 0800 555111 (paskambinus pasakyti šį nuorodos numerį: CR/51489/16).