„Facebook“ grupėje „Britanijos merginos“ lietuvė išplatino tokį laišką: „Šiandien laukdama autobuso buvau užkalbinta senuko tokio. Priėjo prie manęs ir lietuviškai paklausė ar turiu kokį litą duonai. Paklausiau, kodėl jis mane kalbina lietuviškai, sako, kad aš kitos kalbos nemoku, tai bandau laimę, gal kas duos litą duonai. Na, daviau aš jam tuos kelis „litus“ (daugiau neturėjau) ir pradėjau kalbėti su juo. Paklausiau, kodėl gatvėje gyvena, o jis man atsakė, kad pasiklydo prieš kelis, kelis!!! mėnesius. Įsėdo ne į tą autobusą, atvežė į kažkokį miestą, bandė grįžti į savo miestą, vėl įsėdo ne į tą autobusą ir atvežė jį į mūsų miestą. Miesto, kuriame gyveno, pavadinimo nebepamena. Ten pasiliko visi jo dokumentai ir daiktai. Tik sakė, kad didelė „Maxima“ yra (aš labai tuo abejoju, kad ten buvo „Maxima“), yra upelis ir du gražūs tiltai. Aš spėju, kad jis gali būti iš Esekso ar Sufolko, nes šiuo metu jis randasi Kolčesteryje. Sakykit, kur man jį nusivest, kad pagelbėt? Gaila žmogaus, matosi, kad neprasigėręs, tik kad labai senas. Gal į konsulatą? O gal į policiją? O gal kas ieško seno žmogaus?“.

Vyriškis sakė esąs Bronius Poška.

Paskelbus šią informaciją DELFI, iš skaitytojų gavome naujų žinių.

Ugnė I. parašė: „Senelis saugus, šią naktį praleis švarus, pavalgęs! UK merginos susivienijo ir suorganizavo, kur pernakvoti, bei nugabens į ambasadą Londone, parskraidins ir parveš į Kėdainius! Visi stumia ant emigrantų, o mes visos visą dieną pergyvenom dėl senolio ir siūlėme pagalba! Ir dėka nuostabių lietuvių senolis nebemiegos šaltoje gatvėje nevalgęs!“.

Ligita G.: „Senukas priglaustas pakol kas, labai daug merginų susivienijo, kad pagelbėt šiam žmogeliui:)“.

Apie senolį DELFI pranešusi moteris pranešė, kad jį priglaudė lietuvė Kristina: „Ši moteris jį priėmė pernakvoti, išsimaudyti, vakarienę paruoš,o rytoj važiuos į ambasadą - darys dokumentus, kad kažkaip parvykti į Lietuvą, nes jis neturi paso. Jau atsirado mergina, kuri parskraidins jį į Lietuvą, kai tik sutvarkys dokumentus. Kita moteris prisiemė surasti jo namus, taip pat kreipėmės i tv pagalba, kad užtikrintų saugumą Lietuvoje, nes, kiek žinoma, gyveno jis su kažkokiais rumunais“.

Senolį priglaudusi Kristina K. irgi parašė: Jis čia beveik tris mėnesius, tvarkėsi, kaip eina. Sakė, daug lietuvių sutikęs, kažkas jam ir rankšluostį nupirkęs, kažkas ir 10 svarų maistui davęs. Jis į Lietuvą nenori, nori darbo čia, bet žinant kokia jo padėtis, o kartu pasiėmę žmonės apgavo, geriau grįžtų pas seserį į Lietuvą. Supratau, kad jis iš mūsų miesto, nes su autiku važiavo max 30 min. Taip, kad kas su juo gyveno, neieškojo“.