Mobilieji telefonai į pataisos namų teritoriją neteisėtai permesti buvo apie 21 val. Bet nė vienas telefonas nuteistųjų taip ir nepasiekė.

„Visos tarnybos reagavo operatyviai ir visus 29 mobiliuosius telefonus laiku perėmė. Dar du mobilūs telefonai buvo paimti iš nuteistųjų“, - sakė K. Jasmontas.

Daiktų permetimai buvo užfiksuoti trijose vietose. Alytaus pataisos namuose dirbantys pareigūnai per vaizdo kameras pastebėjo prie teritorijos besiartinančius asmenis ir išgirdo šūvius.

Šalia Alytaus pataisos namų buvo rastas automobilis „VW Vento“, kuriame aptikta suslėgto oro dujų patranka.

Įvykio vietoje sulaikyti ir į areštinę uždaryti 22, 21 ir 23 metų įtariamieji. Dar vienas 19 metų įtariamasis po apklausos paleistas. Neatmetama, kad patrankomis telefonus mėčiusių asmenų buvo ir daugiau.

Įtariamųjų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naudojimosi nešaunamuoju ginklu.

„Atvejų, kada į pataisos namų teritoriją buvo permesti mobilieji telefonai, buvo ir anksčiau. Tačiau paskutiniu metu tai didžiausio masto daiktų permetimas. Praėjusiais metais pasitaikydavo, kad permeta 15-16 mobiliųjų telefonų, bet ne tiek. Darome viską, kad tokie bandymai būtų laiku pastebėti“, - kalbėjo K. Jasmontas.