Kaip BNS sakė Alytaus policijos komisariato budėtojas Darius Rukšėnas, penktadienio vakare trys teismo laukiantys vyriškiai susipjaustė rankas. Taip buvo areštuotieji išreiškė protestą dėl, jų manymu, neteisėtai paskirtų nuobaudų. Nuobaudos buvo paskirtos už vidaus tvarkos pažeidimą.

Rankas susipjaustė Artūras Kavaliauskas (g. 1980 m.), Egidijus Žilinskas (g. 1979 m.) ir Šarūnas Gaškonas (g. 1975 m.). A. Kavaliauskui ir E. Žilinskui už triukšmavimą ir nepaklusnumą buvo atimta teisė gauti siuntinį, o Š. Gaškonui pareikštas papeikimas.

A. Kavaliauskas gyvena Alytuje, iki šiol buvo keturis kartus teistas, dabar kaltinamas dėl plėšimo. Alytiškis Š. Gaškonas, anksčiau vieną kartą teistas, dabar yra kaltinamas dėl išžaginimo ir pasikėsinimo padaryti nusikaltimą. Pastovios gyvenamosios vietos neturintis E.Žilinskas anksčiau buvo teistas vieną kartą, dabar kaltinamas plėšimu ir vagyste

Pasak policijos budėtojo, areštinėje buvo ir daugiau gavusių nuobaudas, tačiau kiti dėl to neprotestavo.

Kol kas nenustatyta, kuo areštuotieji susipjaustė rankas, tačiau spėjama, kad tai galėjo būti padaryta vienkartinio naudojimo plastmasiniu peiliu.

Medikai susižalojusiems vyriškiams suteikė pagalbą, jų gyvybei pavojus negrėsė.