Prokurorai šeštadienį pranešė, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį Liudvinavo miestelyje esančiame privačiame name vykusios trijų vyrų išgertuvės baigėsi vieno iš jų nužudymu. Pirminiais duomenimis, miestelio gyventojai 24 metų A. I. ir 48 metų P. G. konflikto metu nužudė 48 metų A. B.

„Pagrindinės nusikaltimo aplinkybės buvo išaiškintos per keletą valandų, policijos pareigūnams nedelsiant sureagavus į A. B. pasigedusių giminaičių pagalbos prašymą – negalėdami susisiekti su A. B. artimieji susižinojo, kur bei su kuo jis bendravo tą vakarą ir perdavė šią informaciją pareigūnams“, – pranešė prokuratūra.

Kai pareigūnai atvyko dingusiojo artimųjų nurodytu adresu, jiems iš karto užkliuvo galimai įvykdyto nusikaltimo pėdsakai. Netrukus pirminiai įtarimai pasitvirtino.

Pirminiais duomenimis, nužudytojo kūnas buvo automobiliu išvežtas iš nusikaltimo vietos ir išslapstytas dalimis skirtingose vietose. Tam tikros kūno dalys buvo rastos sumestos į šulinį.

„Šiuo metu įvykio vietoje dirba tyrėjai ir ekspertai, įtariamieji sulaikyti, atliekami visi kiti būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – nurodė prokuratūra.

Vienas įtariamųjų – A. I. – buvo žinomas teisėsaugai, anksčiau teistas už vagystes. Paskutinė baudžiamoji byla, kurioje A. I. yra pareikšti kaltinimai pasikėsinimu nužudyti iš chuliganiškų paskatų, Kauno apygardos teismui perduota prieš pusmetį.

Šioje byloje tyrimas buvo pradėtas dėl 2015 m. gruodžio viduryje viešoje vietoje įvykusio kelių apgirtusių asmenų konflikto, kurio metu nukentėjusiajam kirviu buvo padaryta kirstinė žaizda kaklo srityje. Iš pradžių įtarimai A. I. buvo pareikšti dėl apysunkio nusikaltimo (nesunkaus sveikatos sutrikdymo), tačiau vėliau, įvertinus visas padaryto sužalojimo aplinkybes, tyrimas ir kaltinimai buvo perkvalifikuoti į pasikėsinimą nužudyti iš chuliganiškų paskatų.

Kitas įtariamasis P. G. anksčiau teistas nebuvo.