Kaip informavo policija, apie nelaimę buvo gauti keli pranešimai. Iš pradžių informuota, jog Švenčionių r., Švenčionių sen., kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 91 km, keleivinis autobusas „Iveco“ nuvažiavo nuo kelio, vairuotojas be sąmonės, nežino, ar kvėpuoja. Pranešėjo teigimu, keleiviai nebuvo prispausti, tačiau negalėjo išlipti.

Visai netrukus tarnybos sulaukė dar vieno pranešimo – žmogus informavo, jog autobusas ne tik nuvažiavo nuo kelio, bet trenkėsi į medį.

Liudininkas pareigūnams teigė, jog vairuotojas mirė, pamėlynavo, o keleiviai patys išlipo.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai suskubo iš transporto priemonės ištraukti nukentėjusį vyrą. Anot PAGD, atvykus, mikroautobusas „Iveco Daily“ buvo nuvažiavęs nuo kelio į griovį. Parankinėmis priemonėmis buvo ištrauktas vairuotojas be gyvybės ženklų, paguldytas ant neštuvų, uždėtas kaklo įtvaras.

Vairuotojui medikai įvykio vietoje konstatavo mirtį.

Mikroautobuso keleiviai buvo išlipę patys, nenukentėjo.

Gelbėtojai atjungė mikroautobuso akumuliatorių.

Policijos departamento duomenimis, keleivinį autobusą „Iveco“ vairavo 1962 metais gimęs vyras. Neatmetama, jog nelaimė įvyko sutrikus vairuotojo sveikatai.

Gelbėtojai taip informavo, kad ugniagesiams teko iš įvykio vietos šalinti medžius, nes nebuvo galima iš griovio ištraukti keleivinio mikroautobuso.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 5 d. (kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją