Vilnietis Kęstutis Stepanavičius buvo nužudytas liepos 16 dieną Žirmūnų gatvės bute. Aukos kūne ekspertai aptiko 135 smūgius. Teismas nustatė, kad auka buvo badoma peiliu, didele virtuvine šakute, daužoma kulinariniu plaktuku. Šiais įrankiais buvo smūgiuojama į vyro galvą, veidą, kaklą, rankas, krūtinę.

Pareigūnai nustatė, kad tądien, kai buvo nužudytas K. Stepanavičius, R. Vilčiauskas atėjo pas buto šeimininką, kuriame ir buvo įvykdytas nužudymas, Algimantą Jurgicką. Pas A. Jurgicką gyveno nužudytasis K. Stepanavičius.

Atėjęs R. Vilčiauskas atsinešė 1 litrą langų valymo skysčio ir vyrai jį vartojo kaip alkoholinį gėrimą. Prieš tai ryte R. Vilčiauskas jau buvo spėjęs išgerti 0,3 litro šio skysčio. Vėliau A. Jurgickas užmigo. R. Vilčiauskas teigia pajutęs smūgį į sprandą ir pamatė su metaliniu virtuviniu plaktuku mėsai daužyti stovintį K. Stepanavičių.

R. Vilčiauskas teigė atėmęs iš K. Stepanavičiaus plaktuką, šis pabėgo į virtuvę. Čia K. Stepanavičius buvo badomas peiliu, didele virtuvine šakute. K. Stepanavičiaus lavoną tik kitą rytą po nužudymo rado prabudęs buto šeimininkas A. Jurgickas.