„Problemų tikrai turėsime, kai mūsų įstaigos gydytojai pradės eiti į pensiją. O tas laikas užgrius visai netrukus - dauguma mūsų specialistų jau yra arba vidutinio, arba dar vyresnio amžiaus“, - PB sakė Panevėžio miesto poliklinikos vyriausiosios gydytojos pavaduotoja Danguolė Matulienė.

Pavaduotojos teigimu, šiuo metu poliklinikai trūksta ir kai kurių sričių gydytojų specialistų, ir net bendrosios praktikos gydytojų.

Slaugytojų - užtektinai

„Neseniai atsisveikinome su dar viena gyventi į kitą miestą išsikėlusia bendrosios praktikos gydytoja ir vis dar nerandame, kuo ją pakeisti. Dėl gydytojų mažėjimo likusiems jų kolegoms tenka didesni darbo krūviai“, - sakė D.Matulienė.

Miesto poliklinikos vyriausiosios gydytojos pavaduotojos duomenimis, į užsienį dirbti išvažiavusių įstaigos gydytojų ir slaugytojų nėra.

„Slaugytojų mes nestokojame, o pernai kelias netgi buvome priversti atleisti. Šių darbuotojų mums per daug, mat ne visi į privačią praktiką išeinantys gydytojai kartu išsiveda ir savo slaugytojas“, - teigė D.Matulienė.

Gydytojų stinga ir ligoninėje

Panevėžio ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojos konsultacijų poliklinikai Ramunės Paliokaitės teigimu, šiai gydymo įstaigai dabar trūksta 32 specialistų.

„Gydytojų mažėjimo problema pas mus, palyginti su kitais rajonais, yra mažesnė, o su Vilniumi ar Kaunu - daug didesnė“, - darė išvadą Panevėžio ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja.

Pasak R.Paliokaitės, tarp išvykusių į užsienį Lietuvos gydytojų yra ir panevėžiečių. „Nors emigrantų iš Panevėžio dar nedaug, bet net ir vieno specialisto ar slaugytojo išvažiavimas mums yra didelis nuostolis“, - teigė Panevėžio ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja konsultacijų poliklinikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją