Vabaliukai, voriukai, vėžiukai ir krabiukai

Mylėdamiesi ant smėlio, nepamirškite rankšluosčio, patiesalo ar pripučiamo čiužinio. Vis dėlto smėlis nėra geriausia vieta gulėti, jis dažnai būna įkaitęs. Erotinių žaidimų metu ši biri medžiaga gali patekti ten kur nereikia, ir sukelti mažiausiai - nemalonių pojūčių, daugiausiai – uždegimą. O jeigu smėlis įkaitęs, tikrai nudegsite intymių vietų odą.

Dar prisiminkite, kad ant smėlio esate ne tik jūs, bet ir daugybė smulkių gyvių: vabalų, vorų, vėželių ir krabų.

Atogrąžų šalyse (tarkime, Tailande, Vietname) seksui rinkitės pozą „stovint“. Tenykščiuose paplūdimiuose vabalams ir vorams draugiją palaiko gyvatės ir kirminai. Itin nerekomenduojama „penktuoju tašku“ prisiliesti prie svetingos Azijos žemės. Jeigu jūsų ir merginos ūgis nevienodas, ieškokite gamtinės pagalbinės priemonės, sakykime, akmens.

Paplūdimio sekso tyko daugybė priešų, tarp jų žmonės – ne svarbiausi. Centrinėje Amerikoje, Afrikoje ir Azijoje gausu ankilostomų – naminių gyvūnų parazitinių kirmėlių. Kartu su gyvūnų fekalijomis jos patenka į smėlį, o iš ten per odą – į žmogaus organizmą. Jas išnaikinti prireikia ne vienerių metų.

Strongiloidozę sukelia bjaurus parazitas, gyvenantis Indijoje ir gretimose šalyse. Šiuo atveju ypač pavojingas oralinis seksas: lyžtelėsite pakrantės vandenėlio, kuris Indijoje nebūna švarus, - ir galite pamiršti sveikatą.

Apsidrauskite. Visomis prasmėmis

Jeigu jau negalite ištverti, tai bent šiek tiek apsidrauskite, panaudodami paplūdimio reikmenis. Seksas šezlonge bus ne toks patogus kaip lovoje, ypač jeigu ji medinė, tačiau iki smėlio – toli.

Skėtis apsaugos nuo nudegimo, nes, viską pamiršę, neseksite, kiek laiko esate saulėje. Jis leis pasislėpti ir nuo pašalinių akių, jeigu gultą patrauksite prie vandens, o skėčiu atsitversite nuo smalsuolių. Dar geriau – dviem skėčiais. Nėra šezlongo – po moters sėdmenimis pakiškite pripučiamą ratą: ir minkščiau, ir vėlgi ne ant smėlio.

Seksas vandenyje suteikia ir daugybę galimybių, ir sudėtingumų. Bet koks daiktas vandenyje sveria mažiau nei sausumoje. Galite išbandyti pozas, kurios dėl įvairių priežasčių įprastai nepavyksta.

Tačiau „akvaseksas“ moteriai gali sukelti vien tik nemalonių pojūčių – vanduo išplauna natūralias išskyras. Ir tik tuo atveju, jeigu tai vyksta jūroje. Gėlame vandenyje seksą geriau pamiršti – jame, skirtingai nei jūros, kuris turi baktericidinių savybių, knibžda bakterijų ir mikrobų.

Žodžiu, jeigu labai nekantraujate, galite mylėtis paplūdimyje ir tai vertinti kaip ekstremalų įvykį. Tik vargu ar galimos sveikatos problemos to vertos.

Kodėl žmonės taip nori sekso paplūdimyje? Amerikietis Deivas Jankeris įrodė, kad vaikščiojimas basomis labai palankiai veikia žmogaus seksualinį gyvenimą. Tyrinėtojas teigia, kad pėdoje yra trys taškai, kurie atsako už mūsų seksualumą: 1) prie didžiojo piršto pagrindo, 2) ant pėdos skliauto, 3) išorinėje pėdos pusėje, tarp kulno ir mažylio.

D.Jankeris mano, kad būtent todėl paplūdimio kurortuose nuolat užmezgami meilės romanai: vaikščiojimas basomis jūros pakrante stimuliuoja vyrų ir moterų seksualumą ir išprovokuoja kurortinius sekso romanus.