Viktoras Uspaskichas atsikirto Krašto apsaugos ministrei. „Aš smerkiu. Ir jei Darbo partijos tie trys atvejai pasitvirtins iš 17 000 mūsų narių – mes juos pašalinsim. O kad šiaušias plaukai – tai mums seniai plaukai šiaušias nuo konservatorių ir visų kitų. Iš 13 iškeltų ikiteisminių tyrimų yra 3 Darbo partijos ir 10 kitų.”

Vis dėlto tebesitęsiantys rinkimai net ir didžiausius politinius priešininkus priverčia pakeisti toną. Jau tos pačios laidos pabaigoje Darbo partijos lyderis kreipėsi į konservatorę prisipažindamas meilėje: “Su visa pagarba ir meile Rasai”.

Politikų santykius ir jausmus greitai paaiškino ir socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, paklaustas apie jų partijos draugystę su “darbiečiais”: “Jokios draugystės nėra . Tarp politinių partijų būna konkurencija ir susitarimai.”

Kokios politinės dėlionės ir koalicijos gali susidėlioti po rinkimų bandė prognozuoti ir kitų partijų atstovai.

E.Masiulis - “Antras rinkimų turas tikrai gali įtakoti politinių jėgų pasiskirstymą ir tikrai gali atsitikti taip, kad Tėvynės sąjunga, Liberalų sąjūdis ir atskiri politikai gali turėti apie 50 Seimo narių grupę ir tai yra blokas, kuris galėtų dalyvauti valdančiosios daugumos formavime.”

Savo ruožtu Viktoras Uspaskichas ir toliau bandė tvirtinti, kad tai jis būtų geriausias premjeras.

“Ar Viktoras - geriausias premjeras – aš šypsausi, - sakė jis.

„V. Uspaskichas turėjo gerą progą būti Ūkio ministru. Parodė savo galimybes – pliusus ir minusus.” – replikavo V.Uspaskichui V.Andriukaitis, kuris aiškino esąs įsitikinęs, kad socialdemokratų atstovas būtų geresnis premjeras, net jeigu tai nebūtų jų lyderis A.Butkevičius.

Galimi partneriai – socialdemokratai ir Darbo partija tiesioginiame eteryje susikirto ne tik dėl to, kas turėtų geresnį premjerą, bet ir dėl rinkimų pažadų. Kone visos opozicinės partijos rinkėjams yra pažadėjusios pakelti minimalią alga – tiesa, visos įvardijo skirtingas sumas.

Valdžioje tebesančios partijos tvirtino, kad šie pažadai kol kas nerealūs. „Šiandien reikia žiūrėti realybei į akis. Opozicinės partijos jau konkuravo, kas daugiau pasiūlys. „Tvarka ir teisingumas“ iki 1800 užkėlė,” – teigė Liberalų sąjūdžio vadovas E.Masiulis.

R.Juknevičienė sako netikinti, kad gavę valdžią naujai išrinkti politikai taip greitai sugebėtų biudžete rasti pinigų: “Šita diskusija apie minimalią alga yra tik viešųjų ryšių akcija, verslas jau šiandien gali pakelti tą minimalią alga. Žmonės balsavo galvodami, kad tik išrinks - ir jau alga bus pusantro tūkstančio. Aš noriu žmonėms pasakyti, kad to nebus. Tai yra žmonių papirkinėjimas, toks pat kaip balsų pirkimas kalėjimuose.”

V.Uspaskichas, savo ruožtu, tvirtino: “Sausio mėnesį bus 1100-1200 Lt – mes tai darysime. Viduryje metų mes dar peržiūrėsim, ir metų pabaigoje sieksim iki pusantro tūkstančio litų. Jeigu man bus mandatas suteiktas – bus padaryta, galiu persižegnoti dabar.”

Politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris šiai diskusijai padarė savo išvadą: “Ponas Uspaskichas, reikia jį pagirti, elgiasi protingai ir gudriai, nes bent kol kas nekalba apie premjero postą. Ponas Uspaskichas labai norėtų būti premjeru,tas yra visiškai akivaizdu. Bet jisai kaip racionalus žmogus supranta, kad būtų per daug problemų ir galimybės nekokios.”