Į Liberalų sąjūdžio kandidatų sąrašą 141 numeriu įrašytas parlamentaras Audrius Endzinas nesitiki būti išrinktas į Seimą. Dvi kadencijas jame praleidęs liberalas nutarė trauktis iš aktyvios politinės veiklos: "Atėjo laikas, kai norisi basomis pavaikščioti po šlapią žolę".

Parlamentaras džiaugėsi, kad po aštuonerių Seime praleistų metų dar gali be didelių psichologinių sukrėtimų grįžti į ankstesnę aplinką. "Trauktis nusprendžiau būdamas blaivaus ir sveiko proto. Bent pats taip manau", - juokavo A. Endzinas. Jis prisipažino, kad garsiai prakalbęs apie pasitraukimą iš politikos sulaukė ir kelių dėmesio vertų darbo pasiūlymų.

Tačiau kai kurie paskutinį numerį sąraše gavę kandidatai savęs nenurašo ir tikisi peržengti Seimo slenkstį. Pavyzdžiui, partijos "Tvarka ir teisingumas" sąrašą baigia buvęs pašalinto prezidento Rolando Pakso patarėjas Gintaras Šurkus.

Oreivis aiškino šią poziciją pasirinkęs pats. Kandidatas į parlamentą nemano, kad paskutinė vieta reiškia nuopuolį: "Aš kaip tik pakilau. Nes yra tiktai dvi išskirtinės vietos - pirmoji ir paskutinė".

Pasirinkimą kandidatuoti sąrašo pabaigoje G. Šurkus aiškino filosofiškai: "Man Seimas nėra reikalingas. Jeigu aš esu reikalingas Seimui, žmonės turi už mane balsuoti".