Kaip teigia kandidatė, nors krizė nebuvo netikėta, tačiau nieko nebuvo imtasi: „nesudaryti rezervai apčiuopiamai finansinei paramai, šalys neįspėtos kaip pasirengti krizei, kokias antikrizines priemones taikyti ”.

Anot K. Prunskienės, akivaizdu, jog savo misijos neatliko ir Lietuvos deleguota D. Grybauskaitė. Eurokomisarė, atsakinga už Europos Sąjungos (ES) biudžetą ir finansus, nesusitvarkė su Europai tekusiais iššūkiais ir neužkirto kelio ūkio nuosmukiui, teigiama pranešime.

„Svarbu pažymėti, jog Europos Komisija labai įtakinga ES institucija, net tiesiogiai žmonių renkamas Europos Parlamentas turi mažiau svertų nei Komisijos valdininkai. Taigi, įtakos ir galių stoka D. Grybauskaitė skųstis tikrai negalėtų”, - pažymėjo K. Prunskienė.

Kandidatė K.Prunskienė klausia, ar kandidatavimas į prezidentus nėra bėgimas nuo atsakomybės. „Tai primena bėgimą iš skęstančio laivo – atsakinga pareigūnė traukiasi pačiame krizės įkarštyje, nors paprastai kapitonas laivą palieka paskutinis”, - sako K.Prunskienė.

DELFI primena, kad kovo 19-27 dienomis „Baltijos tyrimų" rengtoje apklausoje net 63 proc. respondentų pareiškė, kad balsuotų už D.Grybauskaitę. Pagal šią apklausą K.Prunskienė surinktų tik 6 proc. balsų.