Svarbu kitkas – įvyko tai, kas sutrikdė įprastą tvarką. Ji atsistojo ir pasuko prie durų. Jūs negalite tuo patikėti. Krūtinę sukaustė skausmas, mintys karštligiškai blaškosi, regis, viskas baigėsi, gyvenimas nebeteko prasmės. Sustinkite, nejudėkite. Nepulkite paskui ir neišliekite pykčio ant taikiai valgančio kaimyno. Mąstykite.

Ant slenksčio – niekdarys ruduo. Daugeliui nuo jo „važiuoja stogas“. Juk jūs taip nesielgsite? Situacija seniai subrendo, tiesiog jūs to nepastebėjote arba nenorėjote pastebėti. O dabar jūsų mylimoji išėjo ir pirma, ką reikia padaryti, - pripažinti, jog šią minutę negalite nieko padaryti. Tiksliau, galite – likti savimi.

Nesijaudinkite

Pirmiausiai išlikite ramus. Budistai sako taip. Ko jaudintis, jeigu problemą galima išspręsti. O jeigu negalima, juo labiau beprasmiška jaudintis. Lengva pasakyti, sunku padaryti. Tai darykite.

Nustokite gailėtis savęs ir nuodytis mintimi „ji mane paliko“. Ką reiškia paliko, juk jūs ne daiktas. Esate žmogus, vyras, tai ir elkitės kaip dera, neištižkite!

Pažvelkite į save ir išanalizuokite, kokie buvo jūsų santykiai. Ar tai meilė, ar psichologinė priklausomybė? Sudėkite visus taškus ant „i“, ir pasidarys lengviau. Galite viską surašyti popieriuje – jis žinomas gydytojas.

Pirma, ką tikriausiai norėsite padaryti, susigrąžinti ją. Ką gi, pabandykite. Yra daugybė įdomių būdų, kurie padeda įgyvendinti tai, ko norite. Internete rasite pakankamai receptų. Tik nepamirškite, kad suardytus santykius galima atkurti tik abipusiu noru, abiem pusėms kruopščiai triūsiant.

Nesikarščiuokite

Manipuliacijomis jūs tik nuraminsite savo ego, pratempsite laiką ir vis tiek galiausiai ją prarasite. Juk visą laiką nežaisite pseudosantykių. Neišvengiamas naujas išsiskyrimas bus dar skausmingesnis. Todėl nebijokite žvelgti tikrovei į akis. Ji išėjo, ir baigta. Palaipsniui viskas stos į savo vietas, o dabar svarbu užsiimti savimi, kad kuo mažiau prarastumėte.

Nesugalvokite jos persekioti, maldauti grįžti, keršyti, bandyti suvesti sąskaitas su gyvenimu. Tai silpnų nervų žmonių ir savimylų dalia. Be to, kiekviena blaiviai mąstanti mergina tokiu elgesiu tik pasidygės.

Draugai. Štai kas sunkią minutę atkiš petį. Skubėkite pas juos ir išliekite viską, kas susikaupė, išsikalbėkite. Jeigu galite, alkoholinių gėrimų negerkite, jeigu ne – paisykite saiko, nes jis – ne išeitis. Pasinaudokite savo naująja padėtimi. Dabar turėsite daugiau laiko, kurį galėsite skirti sau, savo pomėgiams.

Neieškokite kaltų. Nebarkite jos ir nekaltinkite savęs. Tuščiai kapstantis savyje galima išsekti morališkai. Negyvenkite praeitimi ir nesvajokite apie neišsipildžiusią ateitį. Jeigu prisiminimai ir toliau žadina vaizduotę, paslėpkite viską, kas primena ją: nuotraukas, dovanas, laiškus ir kt.

Universalus kovos su stresais būdas – sportas. Susiimkite ir apsilankykite treniruoklių salėje, baseine, kėglinėje ir kt. Išsikrausite fiziškai, galvoje sumažės kvailų minčių. Kovokite su slogia nuotaika. Jeigu jaučiate, kad pats nesusidorosite, kreipkitės į psichologą.

Tvirtumas

Būkite pasirengęs tam, kad ji gali netikėtai paskambinti ir užgauti jau nurimusias sielos stygas. Tai nestebina, nes moterys apsigimusios aktorės ir kartais savo gyvenimą paverčia spektakliu. Tik jūs neprivalote jame būti statistu. Nesumanykite praryti šį jauką, prisiminkite - „mirė, tai mirė“. Ne nuodėmė jai priminti kitą prozišką tiesą - „jeigu išeini, tai išeik“.

Gyvenimą paverskite visaverčiu ir įdomiu. Plėskite akiratį. Mėgaukitės savo paties draugija. Nesistebėkite, jeigu vieną dieną pasigirs skambutis, o ant slenksčio stovės ji ir su ašaromis ištars: „Atleisk, aš buvau tokia kvaila“. O tada viskas priklausys tik nuo jūsų. Sėkmės.