Įdėmiau pažiūrėjus, paaiškės, kad mokame. Tik buhalterija čia kitokia, priklausomai nuo santykių ilgumo.

Štai jūs tik susipažįstate su priešingos lyties atstovu. Jūs dar nežinote, ar jis jums patiko, ar ne. Jūsų santykiams, žiūrint iš šono, būdingas flirtas ir noras patikti. Kas tai yra, jei ne savotiškas avansas? Juk naujas pažįstamas dar nespėjo jums įrodyti nei savo meilės, nei kokių kitokių dorybių. Taigi galima sakyti, kad jūs rizikuodama investuojate į jį savo elgesį, judesius, šypseną, o taip pat makiažą, kvepalus, rūbus ir kūno išvaizdą. Ir kantrybę - jūs dėmesingai klausotės jo istorijų.

Tiesą sakant, jis irgi jums kažką duoda ir žada - tik vyrai, kaip žinia, investuoja šiek tiek mažiau, nei moterys, į savo išvaizdą, užtat daugiau - į turimus daiktus. Jis lyg netyčia demonstruoja jums savo raumeningas rankas, brangų laikrodį, automobilį bei piniginės storį... Kol kas neaišku, kas investuoja daugiau. Jums atrodo, kad jūs daugiau už jį, tiesa?

O štai ir romano pradžia. Čia jau vyras turi pasistengti. Gėlės, kelionės į gamtą, apmokamos sąskaitos kavinėje, dovanėlės gimtadienio proga, dovanėles „šiaip sau”. O gal pas jus viskas romantiškiau? Jo sukurta daina ar grojimas gitara, jo užkurtas miške laužas ar kelionė laiveliu. Galų gale - jei jūs nesate labai turtingi - gal tai tiesiog jo padarytas švelnus masažas jūsų patemptai kojai, jums nupirktas apelsinas, padovanotas cigarečių pakelis ar ant pečių šaltą vakarą užmestas švarkas? Dabar jums atrodo, kad jo investicijos didesnės už jūsų. Todėl vieną vakarą jūs jam atsidėkosite - savo kūnu.

O štai jūs jau gyvenate kartu. Materialinės investicijos nueina į antrą planą. Seksas – tai lyg abipusis apdovanojimas. Meilūs žodžiai, pakantumas trūkumams, pažadai būti kartu, ištikimybė, atsiskyrimas nuo tėvų dėl jūsų - viso to yra netikėtai daug. Žymiai daugiau, nei būtų, jei jūs tiesiog duotumėte tiek, kiek gaunate. Abipusės investicijos į kažką, kas yra daugiau, nei vienas žmogus - į jūsų santuoką, yra investicijos su pertekliumi. Dėl šio abipusio pertekliaus santykiai vystosi, jūs susituokiate ir jums gimsta vaikai. Atkreipkime dėmesį - ką ten besakytų šeimyninių sutarčių šalininkai, viskas, kas šiuo metu duodama ir imama, nesiskaito kaip skola. Tai ne skolinimas, o dovanojimas. Ir už dovanojimą mokama ne pinigais, o nuoširdžiu dėkingumu. Nuostaba akyse. Šypsena. Švelnumu.

Šeimoje su vaikais jūsų abipusės investicijos kiek sumažėja, geriausiu atveju jūs duodate vyrui tiek, kiek gaunate. Nenuostabu - juk dabar prisideda dar viena buhalterija - jūsų su vaiku santykiuose. Mamos – turime omenyje normalias mamas - investuoja į vaikus keleriopai daugiau, nei kada nors atgaus – darydamos tai instinktyviai, jos nė nenumano, kad vaikas niekada neatiduoda tėvams to, ką iš jų gauna.

Pradžioje vaikas dar dėkoja - šypsena, laiškeliais mamai, dainelėmis ir piešinukais. „Mano mama - pati geriausia”. „Mano tėtis - pats stipriausias”. Tačiau tai tęsiasi neilgai. Vaikas godžiai pasiima iš mamos viską, ir tik miglotoje ateityje atiduos - ne, ne mamai, o savo vaikams - jūsų anūkams.

Jūsų vyras – žinoma, jei jis normalus vyras, šiuo metu prisideda prie šios buhalterijos, tik deja, dažniau pinigais, nes juk viskas kainuoja: būstas, vežimėlis, rūbeliai, mišinukai, vaistai, darželis. O po to - mokykla, būreliai, uniformos, vadovėliai, stovyklos, klasės remontas. Mobilaus telefono sąskaitos ir draudimas. Studijos aukštoje mokykloje, klubai ir vakarėliai, automobilis ir studijos užsienyje.

Visos šios investicijos ne pelningos. Kada gi vaikas pagaliau susikurs savo buhalteriją ir jūsų vyras galės sumažinti savo investicijas ne į jus? Tiesa, vienu momentu prie pinigų uždirbimo prisijungiate ir jūs, jei jau baigėte mokslus ir turite darbą. Tačiau keleriems metams jūsų balanse trūks abipusių dovanų. Santykiai gali atšalti.

Ir jei taip atsitinka, vieną iš jūsų arba abu patrauks kiti - tie, kurie žada ir vilioja jus savo investicijomis. Štai, jums nusišypsojo nepažįstamas. Štai, užkalbino malonus kaimynas. Štai, jam per vakarėlį kažką pažadėjo flirtuojanti bendradarbė. Avansai, avansai, avansai... kaip jums juos grąžinti? Galbūt užteks flirto?

O štai vaikai jau išėjo iš namų. Ar tęsite investicijas į savo santuoką? Galbūt duosite vienas kitam tik tiek, kiek gaunate - šypseną už bučinį, retą seksą už retą dėmesį? Gal padovanosite vienas kitam laisvę ir išsiskirsite? O gal investicijos vėl netikėtai viršys lūkesčius, jūs prisiminsite vienas kito slaptas ir atviras svajones? Atsiduosite sodui ir anūkams? Tačiau štai vaikai atsiskyrė nuo jūsų, padovanojo jums laisvę ir jūs galite jiems už tai jaustis dėkingi. Ir pasinaudoti šia laisve – kelionės, brandžių porų meilės nuotykiai, seminarai ir knygos. Savęs kūrybinė realizacija.

Ir štai gyvenimas eina į pabaigą. Galbūt jūs gyvenote skolon. Galbūt kažkas buvo skolingas jums. Tuomet pagal karmos dėsnius jums dar teks atgimti. O galbūt visa tai ir buvo didžiulė dovana - pats gyvenimas. Tuomet atsiduskite su palengvėjimu – meilėje dovanos nesiskaito už skolas, todėl jūsų gyvenimo balansas uždarytas. Karmos ratas sustoja ir maloniai išleidžia jus į amžinąją palaimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją