Į šį klausimą atsako psichologas Sergejus Kliučikovas.

Pagrindinė alkoholiko žmonos klaida, kad ji tiesiogiai arba netiesiogiai palaiko vyro gėrimą. Neretai alkoholikų žmonos slepia patį alkoholizmo faktą nuo draugų ar pažįstamų, nenorėdamos „nešti šiukšlių iš namų“, rašoma www.woman.ru.

Jei vyras pareina namo girtas, kelia konfliktą arba išgauna pasižadėjimą daugiau negerti, kuris, žinoma, neįvykdomas. Kai kurios net pačios perka vyrui svaigalų, kad neitų gerti „į šoną“. Apskritai moterys taikstosi su blogu vyro įpročiu. Ir tai paaiškinama – toli gražu ne kiekviena ryžtųsi skyryboms, juolab jei šeimoje yra vaikų, o jei dar moteris materialiai priklausoma nuo vyro...

Todėl visų pirma pasistenkite tapti nepriklausoma. Susiraskite naują pelningesnį darbą, plėskite akiratį ir draugų ratą, rūpinkitės savo išvaizda – atminkite, kad jei vyras kasdien šalia savęs regi apsileidusią, numojusią ranka į savo išvaizdą moterį su naminiu chalatu ir numintomis šlepetėmis, jam nėra jokio stimulo tapti blaivininku. Bet jei situacija tokia, kad vyras paprasčiausiai negali mesti gerti dėl fiziologinių priežasčių ir nesutinka gydytis? Tuomet reikės imtis ryžtingesnių veiksmų.

Pavyzdžiui:

- nustokite jam gaminti maistą ne mažiau kaip tris-keturis mėnesius;

- tiek pat laiko neskalbkite jo drabužių (kad pajustų, ką reiškia pačiam pasirūpinti savimi);

- nustokite kalbėtis su juo, išskyrus neišvengiamiausius buitinius pokalbius;

- sukelkite sveiką pavyduliavimo jausmą;

- atsisakykite intymių santykių su juo;

- įbauginkite jį savo rimtos ligos perspektyva, kurios priežastis – jo girtuokliavimas;

- nufilmuokite jį girtą, kad pamatytų, kaip atrodo būdamas neblaivus;

- paduokite dokumentus skyryboms, parodykite jam tuos dokumentus ir pasakykite, kad atsiimsite tik tuomet, jei jis kreipsis į specialistą.

- kreipkitės į policiją, jei vyras mėgins fiziškai priversti jus kažką daryti.

Žinoma, nereikia taikyti visų šių priemonių iškart. Išsirinkite vieną-dvi ir pabandykite. Bet kokiu atveju situacija vienaip ar kitaip pasikeis. Svarbiausia – patikėti savo jėgomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)