Kai vyrai didžiąją dalį nakties su kuo nors miega vienoje lovoje, tai prastėja jų miegas – nepriklausomai nuo to, ar jie mylisi, ar ne. Dėl to kitą dieną jų gebėjimas mąstyti būna kiek prastesnis.

Tuo tarpu lova besidalinančios moterys smegenų galios sumažėjimu nesiskundžia, nes naktimis jos miega kiečiau už vyrus.

Vienos universiteto (Austrija) profesorius Gerhardas Kloeschas su kolegomis tyrė aštuonias bevaikes poras, kuriose abiejų asmenų amžius buvo nuo 20 iki 30 metų.

Visų porų buvo paprašyta 10 naktų miegoti kartu ir 10 – atskirai. Tuo metu mokslininkai vertino jų miegą ir išsiilsėjimą riešo judesio jutikliais ir klausimynais.

Kitą dieną porų buvo prašoma atlikti nesudėtingus pažinimo funkcijos testus bei patikrino streso hormono koncentraciją organizme.

Nors vyrai atsakinėdami į klausimyno klausimus teigė, kad su partnere jie miegojo geriau, jų testų rezultatai buvo prastesni. Šie rezultatai byloja, kad jų miegas tikriausiai buvo neramus.

Tuo tarpu moterys, jei jau užmigdavo, miegodavo kiečiau nei vyrai, nes jos jautėsi geriau pailsėjusios, nei galima būtų prognozuoti pagal laiką, kurį jos realiai išmiegojo.

Surrey universiteto (D.Britanija) miego ekspertas Neilas Stanley patikino: „Istoriškai mums neskirta miegoti vienoje lovoje su kuo nors kitu. Tai yra neįprastas dalykas. Lovos erdvės dalijimasis su kuo nors, kas kelia triukšmą ir su kuo tenka grumtis dėl antklodės, yra neprotingas sprendimas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją