Kuršėnų L.Ivinskio gimnazijos moksleiviai sako, kad mokytis jų mokykloje vienas džiaugsmas, nes tokių mokyklų ne tik Šiaulių rajone, bet ir visoje Lietuvoje dar nėra.

„Mūsų mokykloje yra kompiuterių klasė, kur mokytojai veda pamokas integruodami internetines priemonės, pavyzdžiui, egzaminatorius.lt, mes sprendžiame įvairiausius testus, kurie padeda pasiruošti kontroliniams ar egzaminams“, – pasakojo gimnazistė Austėja Garbenčiūtė.

„Man labiausiai patinka, kad visa mokyklos bendruomenė yra prisijungusi prie debesų sistemos, kur galime susisiekti su mokytojais, bendrauti su mokyklos mokiniais“, – sakė kita gimnazistė Monika Kerejevaitė.

Čia besimokantis Nedas Daugmaudis sakė, kad jam mokykloje labiausiai patinka tai, kad „mokytojai moka mokyti ne tik iš knygų, bet ir įtraukti į tokias klases kaip čia, kuriose galima padaryti visus testus naudojantis kompiuteriu ir galima stebėti rezultatus bendrai“.

Mokytojai džiaugiasi, kad „Microsoft“ specialistai yra prikūrę daugybę programų švietimui. Gimnazijoje dirba 9 mokytojai ekspertai novatoriai.

„Aš naudoju naują pristatymo programėlę, kuri mane labai žavi, nes čia galima nesunkiai ir neįdedant daug darbo turėti geras mokymo priemones. Taip pat naudoju „Foto Story“, „Movie Maker“, „Autokoliažą“ ir t.t.“– vardijo mokytoja Tatjana Kriliuvienė.

Pirmasis kompiuteris į mokyklą atkeliavo 2005-aisiais. Šiuo metu jų – daugiau nei 200.Vėliau kompiuteriai diegti ir į mokytojų, ir į mokinių darbo vietas. Nuo 2010-ųjų mokykla nebeturi popierinio dienyno, klasėse – išmaniosios lentos, įrengta mažųjų kompiuterių klasė.

„Atsirado galimybė naudoti įvairias bendravimo formas, tai – intranetas, internetas, ekstranetas, gal negirdėtas žodis – ekstranetas (tai yra bendravimas su tėvais – pranešimas apie mokinių pažangą ir taip toliau), atsirado lingofoninis kabinetas“, – džiaugėsi gimnazijos direktorius Albinas Jokubauskas.

Gimnazijos mokytojai dalyvauja virtualiose konferencijose su pasaulio novatoriškiausiomis mokyklomis. Šalyje mokytojo eksperto novatoriaus vardus turi 26 mokytojai. Šiuo skaičiumi Lietuvos pedagogai lenkia Baltijos šalis ir tokias valstybes, kaip Šveicarija ar Japonija.