„Microsoft“ veiklos sričių yra dar daugiau. Ji dirba tokiose srityse, kaip mobilūs įrenginiai, žaidimų konsolės, operacinės sistemos, kūrimo instrumentai, serverių programinė įranga, „debesų“ tarnybos, balso telefonija ir verslo produktai.

Valdyti tokią įvairovę yra labai sunku, ir ši užduotis dabar guli ant Satya Nadella pečių – trečio per 40 metų „Microsoft“ istoriją generalinio direktoriaus.

Darbo sunkumas kompensuojamas apdovanojimu: leidinio „The New York Times“ turima informacija rodo, kad S. Nadella praėjusiais metais tapo brangiausiai apmokamu generaliniu direktoriumi. Nors apie jo veiklos sėkmę spręsti dar sunku, tačiau jo metinis uždarbis yra 84 mln. JAV dolerių.

Artimiausiu darbo kokybės išbandymu taps vasarą numatytas operacinės sistemos „Windows 10“ debiutas, kuris parodys, kaip gerai tvarkosi naujoji „Microsoft“ vadovybė.

Už S. Nadella nugaros liko kompanijos „Oracle“ įkūrėjas ir prezidentas Larry J. Ellisonas, kurio metinis uždarbis siekia 60 mln. JAV dolerių, tuo tarpu trečias – kitos technologijų kompanijos „Qualcomm“ generalinis direktorius Steve'as Mollenkopfas (60 mln. dolerių), kuris, beje, buvo vienas iš kandidatų užimti Microsoft prezidento postą.