Jau dabar „Bitė“ giriasi, kad jų tinkle 3G ryšio sparta yra didesnė nei konkurentų, kurie save vadina technologijų lyderiais - „Bitės“ vadovas tikina, jog konkurentų tinkle maksimali duomenų atsisiuntimo sparta yra 21 Mbps, o „Bitėje“ - 42 Mbps. „Jie giriasi senu 3G“, - sakė F. Hrenchukas.

Tuo tarpu skirtumas tarp „Bitės“ siūlomo 3G HSPA+ ir konkurentų 4G duomenų perdavimo spartos – beveik nejuntamas.

F. Hrenchukas tikina, jog „4G Advanced“ – tai ne 4G. „Galima tai vadinti 4,5G ar 4G+. Lietuva bus viena iš pirmųjų šalių pasaulyje, turėsiančių „LTE Advanced“, - sakė F. Hrenchukas. Kaip teigė „Bitės“ technikos direktorius Gintas Butėnas, šiuo metu pasaulyje tik 4 ryšio operatoriai pasaulyje jau siūlo „LTE Advanced“ paslaugas, dar 69 vysto šio standarto tinklus.

Formaliai „LTE Advanced“ gali leisti iki 1 Gbps duomenų atsisiuntimo spartą. Šiame tinke 1 GB dydžio duomenų paketą bus galima atsisiųsti per 28 sekundes, 1080p raiškos filmus iš interneto žiūrėti be jokių trūkčiojimų ir žada geresnę ryšio kokybę – esama tam tikrų algoritmų, kurie pačiame ryšio padengimo teritorijos pakraštyje „LTE Advanced“ veikia patikimiau nei įprastinis 4G. Tiesa, realiai bent jau naujo tinklo standarto veikimo pradžioje bus siūloma duomenų perdavimo sparta iki 300 Mbps.

Tinklo modernizavimas jau vykdomas. Pilnas 4G/4G+ rinkinio paleidimas 5 didžiuosiuose Lietuvos miestuose numatytas kitų metų pirmą ketvirtį. Šių metų pabaigoje ketinama aktyvinti įrenginių, palaikančių 4G+ duomenų perdavimo standartą, pardavimus.

Ryšį jau galima išbandyti kai kuriuos Palangos ir Nidos baruose – ryšys teikiamas per 5G „Wi-Fi“ (802.11 ac) maršrutizatorius į tą patį standartą palaikančius įrenginius.

Kituose miestuose infrastruktūra bus plečiama stabiliu greičiu – neketinama kurti pasiūlos ten, kur nesitikima paklausos.

4G+ neišvengs įgimto 4G apribojimo – tai yra tinklas, skirtas ne balso, o duomenų perdavimui, todėl „Bitė“ turės vystyti „tarpinius spendimus“ - kol kas veikiausiai balso skambučiai bus vykdomi 3G/2G tinkluose, o vėliau ketinama pereiti prie „Voice over LTE“ technologijos, tačiau tai turėtų įvykti ne anksčiau nei po metų-dvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)