Bendrovė „Space X“ paskelbė, kad raketos sprogimą nulėmė „anomalija“ ir įvykis yra tiriamas. Šiandien NASA ketina surengti spaudos konferenciją. „Neaišku, kas nutiko. Raketa tiesiog susprogo“, – tiesioginės įvykio transliacijos metu patvirtino NASA.

Sutartį su NASA turinti Elono Musko vadovaujama kompanija „SpaceX“ jau atliko septynis reisus į Tarptautinę kosminę stotį.

Šiandieninis raketos paleidimas – jau trečias „SpaceX“ bandymas nutupdyti „Falcon 9“ raketą ant specialios platformos vandenyne. Paprastai brangios raketos po panaudojimo yra išmetamos į vandenyną. Siekdama, kad jas būtų galima naudoti pakartotinai, „SpaceX“ sukūrė plaukiojančią platformą, ant kurios galėtų nusileisti pirmoji raketos pakopa.

„SpaceX“ jau du kartus mėgino nutupdyti pirmąją „Falcon 9“ pakopą – šių metų sausį ir balandį. Abu bandymai buvo nesėkmingi.

Tikimasi, kad daugkartinio raketų panaudojimo galimybė greičiau pastūmės į kosmines keliones.

Kaip rašo „Business Insider“, mokslininkai viliasi, kad ateityje raketos gali būti paleidžiamos daug kartų – panašiai kaip lėktuvai.

Per antrąjį bandymą balandį „Falcon 9“ priartėjo prie nusileidimo platformos, tačiau šiurkščiai apvirto ir susprogo. Netgi sausį vykęs mėginimas buvo sėkmingesnis nei šiandieninis: raketa įsirėžė į platformą ir sprogo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (740)