Su Kanberoje įsikūrusia „Electro Optic Systems“ (EOS) pasirašytas „strateginio bendradarbiavimo sandoris“ leis steigti naują sekimo padalinį Australijos vakaruose. Jame bus naudojama pažangi optinė ir lazerinė technologija, padėsianti aptikti, sekti ir identifikuoti kosmoso erdvėje skriejančius objektus, nes kiekvieną dieną orbitoje judančios šiukšlės gali įrangai padaryti kelių milijonų vertės žalos.

„Iš žemės atliekamas situacijos kosmoso erdvėje stebėjimas visame pasaulyje tampa vis didesniu prioritetu vyriausybėms ir komercinėms organizacijoms, norinčioms apsaugoti savo investicijas kosmoso erdvėje, - sako „Lockheed Martin Space Systems“ viceprezidentas Rickas Ambrose'as. - Mes savo klientams suteikiame aiškesnę informaciją apie objektus, galinčius kelti grėsmę palydovams. Tokias paslaugas teikiame itin tiksliai ir nebrangiai“.

Analitikai nurodo, kad šiuo metu aplink Žemę skrieja maždaug 2 tūkst. komercinių ir vyriausybinių palydovinių įrenginių. Kasdien jie vidutiniškai gali susidurti su maždaug 200 įvairių mažų ar didelių objektų maždaug 17,5 tūkst. mylių per valandą greičiu. Vidutiniškai nuo susidūrimų iš rikiuotės išeina po vieną palydovą per metus.

EOS vadovas Benas Greene'as teigia, kad įmonė yra į naują šviesos pluoštu paremtą technologiją investavusi maždaug 74,6 mln. JAV dolerių, nes ši pastaruoju metu tapo pigesnė nei radarais paremta sistema.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)