Istorija prasidėjo dar 2013 metų pradžioje. Bendrovė „Homeopathy Plus“ publikavo tris tekstus, kuriuose, be kitų dalykų, tikino, jog skiepai nuo kokliušo yra nepatikimi ir neefektyvūs. Savo svetainėje jie pateikė nuorodas į literatūrą, kuri kritikuoja skiepus apskritai ir reklamuoja homeopatinius preparatus kaip efektyvius vaistus „nuo maliarijos, dengė karštinės, japoniško encefalito, leptospirozės ir meningokokinės ligos“.

Iš pradžių Australijos terapinių prekių administracijos Skundų dėl reklamų sprendimo komisija reikalavo, kad „Homeopathy Plus“ paneigtų melagingus teiginius. Bet įmonė atsisakė paklusti nurodymams. Ir tokiu būdu paskatino Konkurencijos ir klientų komisiją kreiptis į teismą.

Praėjus beveik dvejiems metams nuo straipsnių publikavimo (straipsniai jau daugiau nei metus nėra prieinami viešai) teismas priėmė sprendimą, kad „Homeopathy Plus“ pateiktoje „informacijoje“ pateikti teiginiai buvo melagingi: „Iš tikrųjų vakcina efektyviai apsaugo nuo ligos didžiąją dalį žmonių, kurie susiduria su kokliušo sukėlėjais“. Be to, teismas kritikavo teiginį, kad homeopatiniai preparatai gali būti efektyvūs. Teismas konstatavo, jog straipsniuose „pateikti melagingi ar klaidingi teiginiai, kad homeopatiniai preparatai yra naudingi“ apsaugant nuo kokliušo.

Baudos dydis ir kitos bausmės priemonės bus svarstomos per vasarį vyksiantį teismo posėdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)