Dietologijos klinikos „Dietos sistema“ gydytoja dietologė Žana Antonova įspėja, kad prie kavos pusryčiams valgomi prancūziški raguoliai, įvairios bandelės ar sūreliai vertintini kaip desertai.

„Savo figūra besirūpinantiems žmonėms tokius lengvai pasisavinamus angliavandenius iš tikrųjų patartina valgyti iš ryto. Jie pakelia gliukozės kiekį kraujyje, gali suteikti žvalumo. Tačiau sotumo jausmas pavalgius tokių produktų truks trumpiau. Jau po valandos žmogus užsinorės rimtesnio maisto“, – kalba Ž. Antonova.

Beje, gydytoja įspėja ir dėl rytais geriamos kavos, arbatos ar kakavos. Jos teigimu, šie gėrimai gali būti geriami tik po valgio.

„Žmogui, turinčiam virškinimo trakto susirgimų, kavos gėrimas, kai skrandis dar tuščias, gali išprovokuoti paūmėjimą. Rytą geriau pradėti nuo stiklinės vandens“, – moko ji.

Bloga žinia naktipiečių mėgėjams

Ž. Antonova sako, kad jeigu žmogus keliasi labai anksti, jam nebūtina iškart pulti prie lėkštės. Galima palaukti valandą–dvi, kol žmogaus organizmas tikrai „pabus“, ir tik tada papusryčiauti.

„Geriausias pusryčių pasirinkimas būtų viso grūdo košės, o jų nemėgstantys gali rinktis baltyminius patiekalus – kiaušinius, omletus, taip pat pieno ar kitus produktus.

Pusryčių lėkštėje gali atsidurti net mėsa ar žuvis. Viskas priklauso nuo žmogaus skonio ir fizinio aktyvumo. Fiziškai sunkų darbą dirbančio žmogaus pusryčiai pagal energinę vertę kartais gali atitikti biuro darbuotojo pietus“, – lygina Ž. Antonova.

Blogiausia, anot jos, kai nesilaikoma valgymo režimo: pusryčių nevalgoma, pietūs – kai kada, o jau vakarienei prisikertama už visą dieną. Tokiu metu suvalgytas maistas virškinamas visą naktį, tad, kaip sako gydytoja, natūralu, kad atsikėlęs žmogus dar nejaučia alkio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)