Itin skanu ruošti su lazdyno riešutų pienu, mat jis turi kakavos poskonį, todėl tobulai dera su grikiais.

1 porcijai reikės:

50 g grikių
250 ml lazdyno riešutų pieno (galima keisti kitokiu mėgstamu augalinės ar gyvulinės kilmės pienu)
2 v. š. chia sėklų
1/2 a. š. cinamono
1 v. š. arba pagal skonį klevų sirupo (galite keisti medumi, agavų ar datulių sirupu, cukrumi ir t.t.)
kelių lašų vanilės aromato (nebūtina)
1 vnt. sunokusio banano

Gaminimas:

  • Iš vakaro grikius nuplauname ir užmerkiame vandenyje 1–2 valandoms.
  • Praskalaujame po tekančiu vandeniu ir sumaišome su pienu.
  • Gardiname klevų sirupu, cinamonu ir vanile (arba kitu patinkančiu aromatu). Aš dar įberiu truputį muskato ir kardamono.
  • Dedame chia sėklas ir gerai išmaišome.
  • Bananą sutriname šakute (kad nevirstų tyre, o liktų ir nedidelių kąsniukų) ir išmaišome su likusia mase.
  • Supilame į stiklainį, taurę ar dubenėlį ir padedame nakčiai į šaldytuvą.